Како да се комбинираат Bollinger бендови (BB) и стратегија за релативна сила (RSI) во Pocket Option за турбо опции
Стратегии

Како да се комбинираат Bollinger бендови (BB) и стратегија за релативна сила (RSI) во Pocket Option за турбо опции

Многу трговци ја комбинираат моќта на индексот на релативна сила и бендовите на Болингер за да изградат сигурна и успешна стратегија за тргување што одлично функционира за турбо оп...
Стратегија за тргување со тренд на моќност Pocket Option
Стратегии

Стратегија за тргување со тренд на моќност Pocket Option

Онлајн пазарите за електронски договори го сменија светот на тргувањето. Многу луѓе се впуштија во тргување со надеж дека ќе заработат брзи пари и многумина успеаја. Трговците имаат тенденција да купуваат или продаваат хартии од вредност за профит. Тие работат на различни пазари - акции, долгови, деривати, стоки и девизен курс, меѓу другото - и може да се специјализираат за еден вид инвестиции или класа на средства. Трговците често прават и свои анализи. И покрај стариот стереотип за поединечни понуди и нарачки за викање на тргување, повеќето трговци сега го поминуваат своето време на телефон или пред компјутерските екрани, анализирајќи графикони за изведба и полирање на нивните стратегии за тргување - бидејќи остварувањето профит е често во тајмингот. Не правете грешка, трговците користат различни стратегии за успех. На пример, да разговараме за стратегијата наречена „Тренд на моќ“ базирана на RSI. Стратегијата работи одлично за турбо опции на речиси секоја платформа за тргување. Да ги ставиме сите работи во перспектива и да го погледнеме пазарот од призмата на нашата стратегија.
Како да тргувате со бинарни опции со индикатор за фрактали во Pocket Option
Стратегии

Како да тргувате со бинарни опции со индикатор за фрактали во Pocket Option

Зборот „ фрактал “ е од сложената математика, каде што се користи за да се прошири концептот на теоретски фракциони димензии на геометриски обрасци во природата. Ќе разговараме за ...
Како да користите тренд линии за тргување со повлекувања на Pocket Option?
Стратегии

Како да користите тренд линии за тргување со повлекувања на Pocket Option?

Трговците користат помош од многу различни алатки за да направат точна анализа на пазарот. Една од таквите алатки е линијата на трендови. Тоа е линијата нацртана на табелата што го...
Како да тргувате со турбо стратегија во Pocket Option за бинарни опции? Предности и недостатоци на турбо опциите
Стратегии

Како да тргувате со турбо стратегија во Pocket Option за бинарни опции? Предности и недостатоци на турбо опциите

Предности и недостатоци на турбо опциите Договорите за турбо опции може да бидат највозбудливиот и најбрзиот начин на тргување. Тие овозможуваат динамично зголемување на сред...
Како да тргувате со параболична SAR стратегија во терминалот Pocket Option
Стратегии

Како да тргувате со параболична SAR стратегија во терминалот Pocket Option

Параболичниот SAR заслужува внимание само како дел од сеопфатната стратегија за тргување, а не како самостојна алатка. Параболичен SAR им помага на трговците да го одредат идниот краткорочен моментум на даденото средство. Параболичен SAR значи стоп и рикверц. Ако се користи самостојно, може да доведе до заблуда и може да предизвика избрзана одлука за влез и излез од пазарот. Параболичниот SAR најдобро функционира на пазарите со постојан тренд. Користете го со други осцилатори и индикатори за донесување на информирани одлуки. Една од популарните стратегии е комбинацијата на SAR стратегија со ADX филтрирање достапно во терминалот Pocket Option. Бидете внимателни со пазарите што се движат бидејќи параболичниот SAR има тенденција да пила напред-назад, генерирајќи лажни сигнали за тргување. Вајлдер препорача зголемување на параболичниот SAR со употреба на индикаторот за моментум на просечен насочен индекс (ADX) за да се добие попрецизна проценка на силата на постојниот тренд. Трговците, исто така, може да ги земат предвид моделите на свеќници или подвижните просеци. На пример, цената што паѓа под главниот подвижен просек може да се земе како посебна потврда за сигналот за продажба даден од параболичниот SAR.
Стратегии за тргување на Лари Вилијамс во Pocket Option на долг и краток рок
Стратегии

Стратегии за тргување на Лари Вилијамс во Pocket Option на долг и краток рок

Генијалниот трговец Лери Вилијамс разви многу технички показатели и стратегии за финансискиот свет. Подоцна, трговците ги користеле неговите наоди. На пример, индикаторот Вилијамс ...
Што е Елиотовата бранова теорија во Pocket Option? Како да тргувате со бинарна опција користејќи ја
Стратегии

Што е Елиотовата бранова теорија во Pocket Option? Како да тргувате со бинарна опција користејќи ја

Ралф Елиот бил професионален сметководител и теоретичар кој живеел во првата половина на XX век. Тој ги откри основните општествени принципи и ги разви аналитичките алатки во 1930-тите. Тој предложи пазарните цени да се одвиваат во специфични модели, кои практичарите денес ги нарекуваат бранови Елиот, или едноставно бранови.
Како да поставите индекс на релативна сила и да користите RSI во Pocket Option
Стратегии

Како да поставите индекс на релативна сила и да користите RSI во Pocket Option

Тргувањето во насока на силен тренд го намалува ризикот и го зголемува потенцијалот за профит. Индексот на релативна сила им помага на трговците да донесат информирани одлуки. Тргу...
Како да се користи стратегијата за тргување со поништување во Pocket Option?
Стратегии

Како да се користи стратегијата за тргување со поништување во Pocket Option?

Пресвртовите се факт на животот на финансиските пазари. Цените секогаш се менуваат во одреден момент и ќе имаат повеќекратни пресврти наопаку и надолу со текот на времето. Игнорирањето на пресврти може да резултира со преземање поголем ризик од предвиденото. Кога ќе започне пресврт, не е јасно дали се работи за пресврт или повлекување. Откако ќе биде очигледно дека станува збор за пресврт, цената може веќе да се поместила значително растојание, што резултира со значителна загуба или ерозија на профитот за трговецот. Главниот принцип на стратегијата за Превртување е да се купува во насока на цената. Идеален е за бинарни опции, бидејќи трансакциите може да се прават на пониски временски рамки и чести сигнали. Стратегијата е изградена на три моќни индикатори: Bollinger Bands, MACD и SMA. Сите овие алатки можете да ги најдете во терминалот Pocket Option.