Стратегија за тргување со тренд на моќност Pocket Option

Стратегија за тргување со тренд на моќност Pocket Option
Онлајн пазарите за електронски договори го сменија светот на тргувањето. Многу луѓе се впуштија во тргување со надеж дека ќе заработат брзи пари и многумина успеаја. Трговците имаат тенденција да купуваат или продаваат хартии од вредност за профит. Тие работат на различни пазари - акции, долгови, деривати, стоки и девизен курс, меѓу другото - и може да се специјализираат за еден вид инвестиции или класа на средства.

Трговците често прават и свои анализи. И покрај стариот стереотип за поединечни понуди и нарачки за викање на тргување, повеќето трговци сега го поминуваат своето време на телефон или пред компјутерските екрани, анализирајќи графикони за изведба и полирање на нивните стратегии за тргување - бидејќи остварувањето профит е често во тајмингот.

Не правете грешка, трговците користат различни стратегии за успех. На пример, да разговараме за стратегијата наречена „Тренд на моќ“ базирана на RSI. Стратегијата работи одлично за турбо опции на речиси секоја платформа за тргување. Да ги ставиме сите работи во перспектива и да го погледнеме пазарот од призмата на нашата стратегија.


Како да поставите алатки за тргување за Стратегијата за Моќен тренд?

Како што споменавме погоре, системот Power Trend бара само RSI. Индексот на релативна сила (RSI) е технички индикатор кој се користи во анализата на финансиските пазари. Наменет е да се прикаже моменталната и историската сила или слабост на акции или пазар врз основа на цените на затворањето на неодамнешниот трговски период. Индикаторот не треба да се меша со релативната сила.

Терминалот Pocket Option нуди RSI како стандарден сет на алатки за тргување. За да го активирате RSI, изберете го меѓу другите опции.

RSI се прикажува како осцилатор (линиски график кој се движи помеѓу две крајности) и може да има отчитување од 0 до 100. Индикаторот првично беше развиен од Џ. Велс Вајлдер Џуниор и воведен во неговата семинална книга од 1978 година, „Нови концепти во Технички трговски системи“. Традиционалното толкување и употребата на RSI се дека вредностите од 70 или повеќе укажуваат дека хартијата од вредност станува прекупена или преценета и може да биде подготвена за промена на трендот или корективно повлекување на цената. Читањето на RSI од 30 или подолу укажува на препродадена или потценета состојба.

Во Стратегијата за тренд на моќ, ние користиме RSI на поинаков начин.

Трговците забележаа дека индикаторот го дуплира движењето на цената: ако има нагорен тренд, сигналната линија на RSI ќе оди нагоре. Врвовите на линијата на индексот на релативна сила прават дополнителна алатка за толкување на пазарот.

Примарниот тренд на акциите или средствата е важна алатка за да се осигураме дека читањата на индикаторот се правилно разбрани. На пример, познатиот пазарен техничар Констанс Браун, CMT, ја промовираше идејата дека препродаденото читање на RSI во нагорен тренд е веројатно многу повисоко од 30%, а прекупеното читање на RSI за време на надолен тренд е многу пониско од Ниво од 70%.


Како да тргувате со стратегијата Power Trend?

Поврзан концепт со користење на нивоа на прекумерно купени или препродавани соодветни на трендот е да се фокусираме на трговски сигнали и техники кои одговараат на трендот. Со други зборови, користењето на нахакан сигнали кога цената е во нахакан тренд и мечешки сигнали кога акцијата е во надолен тренд ќе помогне да се избегнат многуте лажни аларми што RSI може да ги генерира.
  • Купете го договорот за ПОВИК за време на пробивање на RSI од дното нагоре.
Стратегија за тргување со тренд на моќност Pocket Option
  • Купете го договорот PUT за време на пробивање на RSI од горе надолу.
Стратегија за тргување со тренд на моќност Pocket Option
Истекот е еднаков на формирање на две свеќи.

Можете исто така да користите било која временска рамка. Параметрите на RSI остануваат непроменети.

Нахакан дивергенција се јавува кога RSI создава препродадено читање проследено со повисоко ниско ниво што одговара на соодветно пониските ниски ниски во цената. Ова укажува на растечки нахакан импулс, а паузата над препродадената територија може да се искористи за да се активира нова долга позиција.

Намалена дивергенција се јавува кога RSI создава прекупувано читање проследено со пониско високо што се совпаѓа со соодветните повисоки високи на цената.

Нахакан дивергенција се идентификува кога УПП формираше повисоки ниски падови додека цената формираше пониски ниски. Ова беше валиден сигнал, но дивергенциите може да бидат ретки кога акциите се во стабилен долгорочен тренд. Користењето на флексибилни препродавани или прекупени отчитувања ќе помогне да се идентификуваат повеќе потенцијални сигнали.
Thank you for rating.
ОДГОВОРИ НА КОМЕНТАР Откажи го одговорот
Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!
Остави коментар
Ве молиме внесете го вашето име!
Ве молиме внесете точна адреса за е-пошта!
Ве молиме внесете го вашиот коментар!
Полето g-recaptcha е задолжително!