Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија

Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Во пејзажот на онлајн тргувањето кој брзо се развива, Pocket Option се појавува како разноврсна платформа која им нуди на индиските корисници пристап до различни финансиски пазари. Основен аспект на ефективно вклучување со такви платформи е совладување на процесите на депонирање и повлекување средства. Овој водич има за цел да обезбеди јасност и насоки за навигацијата на овие суштински трансакции за корисниците во Индија, обезбедувајќи беспрекорно трговско искуство.


Како да депонирате пари во џебна опција Индија

За да направите депозит, отворете го делот „ Финансии “ во левиот панел и изберете го менито „ Депозит “.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Изберете пригоден начин на плаќање и следете ги упатствата на екранот за да го завршите плаќањето. Имајте предвид дека минималниот износ на депозит варира во зависност од избраниот метод, како и од вашиот регион. Некои начини на плаќање бараат целосна потврда на сметката.

Износот на вашиот депозит може соодветно да го зголеми нивото на вашиот профил. Кликнете на копчето „Сompare“ за да ги видите дополнителните функции на повисоко ниво на профил.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија

Внимание : Ве молиме имајте предвид дека од безбедносни причини повлекувањето е достапно само преку истите начини на плаќање кои претходно биле користени за депозити.


Депонирајте во Pocket Option India преку криптовалута (Bitcoin, Litecoin, Stellar, PAX, Ethereum, BNB, USDT, USDC, USDK, Ripple, Zcash, TrueUSD, DAI)

На страницата Финансии - Депозит , изберете ја саканата криптовалута за да продолжите со плаќањето и следете ги упатствата на екранот.

Повеќето плаќања се обработуваат веднаш. Меѓутоа, ако испраќате средства од услуга, таа може да примени такса или да испрати плаќање во неколку делови.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Изберете крипто што сакате да го депонирате.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Внесете ја сумата, изберете го подарокот за депозит и кликнете „Продолжи“.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ја видите адресата за депонирање во Pocket Option. Копирајте ја и залепете ја оваа адреса во платформата што сакате да ја повлечете.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Одете во Историја за да го проверите вашиот најнов депозит.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија

Внимание : ако вашиот депозит во криптовалута не се обработи веднаш, контактирајте ја службата за поддршка и обезбедете го хашот за ID на трансакцијата во текстуалната форма или прикачете URL-врска до вашиот трансфер во истражувачот на блокови.


Депонирајте во џебна опција Индија преку електронски плаќања (GlobePay, паричник Airtel Money, паричник MobiKwik, JioMoney, паричник OlaMoney, паричник за бесплатно полнење, паричник PhonePe, VLoad, WebMoney, Jeton, Perfect Money, Advcash)

На страницата Финансии - Депозит , изберете е-паричник за да продолжите со плаќањето.

Следете ги упатствата на екранот за да го завршите плаќањето. Повеќето плаќања се обработуваат веднаш. Во спротивно, можеби ќе треба да го наведете ID на трансакцијата во барање за поддршка.

Внимание : За одредени земји и региони, методот на депозит на еПаричник бара целосна проверка на сметката. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Откако ќе кликнете „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница за да се најавите на PhonePe и кликнете на копчето „ИСПРАТИ ОТП НА НАЈАВА“.

Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Откако ќе заврши плаќањето, ќе бидат потребни неколку моменти да се појави на состојбата на вашата трговска сметка.


Депонирајте во Pocket Option India преку банка

Банкарските трансфери се претставени во неколку начини на плаќање, вклучувајќи локални банкарски трансфери, меѓународни, СЕПА итн.

На страницата Финансии - Депозит , изберете жичен трансфер за да продолжите со плаќањето.

Внесете ги бараните банкарски податоци и на следниот чекор ќе добиете фактура. Платете ја фактурата користејќи ја вашата банкарска сметка за да го комплетирате депозитот.

Внимание : За одредени земји и региони, методот на банкарски депозит бара целосна проверка на сметката. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Внимание : Може да поминат неколку работни дена за да го прими трансферот од нашата банка. Откако ќе се примат средствата, состојбата на вашата сметка ќе се ажурира.

Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница. Внесете ја вашата сметка за да се најавите во вашата банка.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Валута за обработка на депозитите, време и применливи надоместоци

Трговската сметка на нашата платформа моментално е достапна само во УСД. Сепак, можете да ја надополнувате вашата сметка во која било валута, во зависност од начинот на плаќање. Средствата ќе се конвертираат автоматски. Ние не наплаќаме никакви такси за депозит или конверзија на валута. Сепак, системот за плаќање што го користите може да примени одредени такси.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија

Примена на промотивен код за бонус за депозит

За да примените промотивен код и да добиете бонус за депозит, треба да го залепите во полето за промотивен код на страницата за депозит.

Условите за бонусот за депозит ќе се појават на екранот.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Завршете ја вашата уплата и бонусот за депозит ќе биде додаден на износот на депозитот.


Избор на ковчег со трговски предности

Во зависност од износот на депозитот, можете да изберете ковчег што ќе ви даде случаен асортиман на предности за тргување.

Прво изберете начин на плаќање и на следната страница ќе имате избор на достапни опции за ковчези.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Доколку депонираниот износ е поголем или еднаков на наведеното во барањата за ковчег, ќе добиете подарок автоматски. Состојбите на градите може да се видат со избирање на градите.


Решавање проблеми со депозит

Ако вашиот депозит не е обработен веднаш, одете до соодветниот дел од нашата служба за поддршка, поднесете ново барање за поддршка и наведете ги потребните информации во формуларот.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Ќе ја испитаме вашата уплата и ќе ја завршиме што е можно поскоро.

Како да повлечете пари од џебната опција Индија

Одете до страницата „ Финансии “ - „ Повлекување “.

Внесете го износот за повлекување, изберете достапен начин на плаќање и следете ги упатствата на екранот за да го завршите вашето барање. Имајте предвид дека минималниот износ за повлекување може да варира во зависност од начинот на повлекување.

Наведете ги ингеренциите на сметката на примачот во полето „Број на сметка“.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.


Повлечете се од џебната опција преку криптовалута

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција за криптовалута од полето „начин на плаќање“ за да продолжите со плаќањето и следете ги упатствата на екранот.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во ИндијаИзберете начин на плаќање, внесете ја сумата и адресата на Биткоин што сакате да ги повлечете.

Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија


Повлечете од џебната опција преку банкарски картички

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција Visa/Mastercard од полето „Начин на плаќање“ за да продолжите со вашето барање и следете ги упатствата на екранот.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Ве молиме имајте предвид : во одредени региони, потребна е потврда на банкарска картичка пред да се користи овој начин на повлекување. Погледнете го како да се потврди потврдата на банкарска картичка.

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.


Изберете картичка, внесете ја сумата и креирајте барање за повлекување. Имајте предвид дека во одредени случаи може да бидат потребни до 3-7 работни дена за банката да го обработи плаќањето со картичка.

Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.

Повлечете се од џебната опција преку е-плаќања

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција eWallet од полето „Начин на плаќање“ за да продолжите со вашето барање и следете ги упатствата на екранот.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Изберете начин на плаќање, внесете го износот и креирајте барање за повлекување.

Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.


Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.

Повлечете се од џебната опција преку банкарски трансфер

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција за банкарски трансфер од полето „начин на плаќање“ за да продолжите со вашето барање и следете ги упатствата на екранот. Ве молиме контактирајте ја вашата локална банкарска канцеларија за детали за банката.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Изберете начин на плаќање, внесете го износот и поставете го вашето барање за повлекување.

Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.

Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Валута за обработка на повлекување, време и применливи такси

Трговските сметки на нашата платформа моментално се достапни само во УСД. Сепак, можете да повлечете средства на вашата сметка во која било валута, во зависност од начинот на плаќање. Најверојатно средствата ќе се конвертираат во валутата на вашата сметка веднаш по примањето на уплатата. Ние не наплаќаме никакви трошоци за повлекување или конверзија на валута. Сепак, системот за плаќање што го користите може да примени одредени такси. Барањата за повлекување се обработуваат во рок од 1-3 работни дена. Меѓутоа, во некои случаи, времето за повлекување може да се зголеми до 14 работни дена и ќе бидете известени за тоа на пултот за поддршка.

Откажување на барање за повлекување

Може да го откажете барањето за повлекување пред статусот да се смени во „Заврши“. За да го направите тоа, отворете ја страницата Финансиска историја и префрлете се на приказот „Повлекувања“.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија
Најдете го повлекувањето што чека и кликнете на копчето Откажи за да го отфрлите барањето за повлекување и да ги вратите средствата на вашето салдо.


Промена на деталите на сметката за плаќање

Имајте предвид дека можете да повлечете средства преку методите што претходно сте ги користеле за депонирање на вашата трговска сметка. Ако постои ситуација кога повеќе не можете да добивате средства на претходно користените детали за сметката за плаќање, слободно контактирајте го пултот за поддршка за да ги одобрите новите акредитиви за повлекување.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија


Решавање проблеми со повлекување

Ако сте направиле грешка или сте внеле неточни информации, можете да го откажете барањето за повлекување и потоа да поставите ново. Видете го делот Откажување барање за повлекување.

Во согласност со политиките за AML и KYC, повлекувањата се достапни само за целосно проверени клиенти. Ако вашето повлекување е откажано од менаџер, ќе има ново барање за поддршка каде што ќе можете да ја најдете причината за откажувањето.

Во одредени ситуации кога плаќањето не може да се испрати до избраното плаќање, специјалист за финансии ќе побара алтернативен начин за повлекување преку пултот за поддршка.

Ако не сте примиле исплата на наведената сметка во рок од неколку работни дена, контактирајте го пултот за поддршка за да го разјасните статусот на вашиот трансфер.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија

Додавање нова картичка за повлекување

По завршувањето на бараната верификација на картичката, можете да додадете нови картички на вашата сметка. За да додадете нова картичка, едноставно одете до Help - Support Service и креирајте ново барање за поддршка во соодветниот дел.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Индија


Зајакнување на финансиската ефикасност: Лесни стратегии за депозит и повлекување за корисници на џебни опции во Индија

Совладувањето на сложеноста на депонирањето и повлекувањето средства на Pocket Option е клучно за индиските корисници кои сакаат да го максимизираат својот трговски потенцијал. Со придржување до наведените процедури и искористување на карактеристиките на платформата, поединците можат да ги насочат своите финансиски операции, охрабрувајќи ги да се фокусираат на нивните стратегии за тргување. Со посветеноста на Pocket Option за удобноста на корисникот и умешноста на корисникот во користењето на неговите функционалности, патот до успехот во индискиот пејзаж на онлајн тргување станува појасен и поостварлив.
Thank you for rating.