Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам

Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Во динамичниот пејзаж на онлајн тргување, пристапноста и ефикасноста во управувањето со финансиите се најважни. Pocket Option стои како истакната платформа, нудејќи им на корисниците во Виетнам порта кон светот на тргувањето. Еден од основните аспекти на ефикасно користење на таквата платформа лежи во разбирањето на процедурите за депонирање и повлекување. Овој водич има за цел да го разјасни процесот, обезбедувајќи беспрекорни трансакции за корисниците во Виетнам.


Како да депонирате пари во џебна опција Виетнам

За да направите депозит, отворете го делот „ Финансии “ во левиот панел и изберете го менито „ Депозит “.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Изберете пригоден начин на плаќање и следете ги упатствата на екранот за да го завршите плаќањето. Имајте предвид дека минималниот износ на депозит варира во зависност од избраниот метод, како и од вашиот регион. Некои начини на плаќање бараат целосна потврда на сметката.

Износот на вашиот депозит може соодветно да го зголеми нивото на вашиот профил. Кликнете на копчето „Сompare“ за да ги видите дополнителните функции на повисоко ниво на профил.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам

Внимание : Ве молиме имајте предвид дека од безбедносни причини повлекувањето е достапно само преку истите начини на плаќање кои претходно биле користени за депозити.


Депонирајте во џебната опција Виетнам преку криптовалута (Bitcoin, Litecoin, Stellar, PAX, Ethereum, BNB, USDT, Ripple, Zcash, USDC, TrueUSD, USDK, DAI)

На страницата Финансии - Депозит , изберете ја саканата криптовалута за да продолжите со плаќањето и следете ги упатствата на екранот.

Повеќето плаќања се обработуваат веднаш. Меѓутоа, ако испраќате средства од услуга, таа може да примени такса или да испрати плаќање во неколку делови.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Изберете крипто што сакате да го депонирате.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Внесете ја сумата, изберете го подарокот за депозит и кликнете „Продолжи“.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ја видите адресата за депонирање во Pocket Option. Копирајте ја и залепете ја оваа адреса во платформата што сакате да ја повлечете.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Одете во Историја за да го проверите вашиот најнов депозит.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам

Внимание : ако вашиот депозит во криптовалута не се обработи веднаш, контактирајте ја службата за поддршка и обезбедете го хашот за ID на трансакцијата во текстуалната форма или прикачете URL-врска до вашиот трансфер во истражувачот на блокови.

Депонирајте во џебна опција Виетнам преку банкарски картички (Visa/Mastercard/JCB)

На страницата Финансии - Депозит , изберете го начинот на плаќање Visa, Mastercard.

Може да биде достапен во неколку валути во зависност од регионот. Сепак, салдото на вашата трговска сметка ќе се финансира во УСД (се применува конверзија на валута).

Внимание : За одредени земји и региони, методот на депозит Visa/Mastercard бара целосна потврда на сметката пред употреба. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница за да ја внесете вашата картичка.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Откако ќе заврши плаќањето, ќе бидат потребни неколку моменти да се појави на состојбата на вашата трговска сметка.


Депонирајте во џебната опција Виетнам преку е-плаќања (MoMo Pay, PayRedeem, WebMoney, Jeton, Perfect Money, Advcash)

На страницата Финансии - Депозит , изберете е-плаќање за да продолжите со плаќањето.

Следете ги упатствата на екранот за да го завршите плаќањето. Повеќето плаќања се обработуваат веднаш. Во спротивно, можеби ќе треба да го наведете ID на трансакцијата во барање за поддршка.

Внимание : За одредени земји и региони, методот на депозит на еПаричник бара целосна проверка на сметката. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам

Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница за да ја внесете адресата на е-пошта, лозинката на вашата сметка на Advcash и кликнете на копчето „НАЈГЛЕДИ СО АДВ“.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Откако ќе заврши плаќањето, ќе бидат потребни неколку моменти да се појави на состојбата на вашата трговска сметка.


Депонирајте во џебна опција Виетнам преку банкарски трансфер

Банкарските трансфери се претставени во неколку начини на плаќање, вклучувајќи локални банкарски трансфери, меѓународни, СЕПА итн.

На страницата Финансии - Депозит , изберете жичен трансфер за да продолжите со плаќањето.

Внесете ги бараните банкарски податоци и на следниот чекор ќе добиете фактура. Платете ја фактурата користејќи ја вашата банкарска сметка за да го комплетирате депозитот.

Внимание : За одредени земји и региони, методот на банкарски депозит бара целосна проверка на сметката. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Внимание : Може да поминат неколку работни дена за да го прими трансферот од нашата банка. Откако ќе се примат средствата, состојбата на вашата сметка ќе се ажурира.

Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница. Внесете ја вашата сметка за да се најавите во вашата банка.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Валута за обработка на депозитите, време и применливи надоместоци

Трговската сметка на нашата платформа моментално е достапна само во УСД. Сепак, можете да ја надополнувате вашата сметка во која било валута, во зависност од начинот на плаќање. Средствата ќе се конвертираат автоматски. Ние не наплаќаме никакви такси за депозит или конверзија на валута. Сепак, системот за плаќање што го користите може да примени одредени такси.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам


Примена на промотивен код за бонус за депозит

За да примените промотивен код и да добиете бонус за депозит, треба да го залепите во полето за промотивен код на страницата за депозит.

Условите за бонусот за депозит ќе се појават на екранот.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Завршете ја вашата уплата и бонусот за депозит ќе биде додаден на износот на депозитот.


Избор на ковчег со трговски предности

Во зависност од износот на депозитот, можете да изберете ковчег што ќе ви даде случаен асортиман на предности за тргување.

Прво изберете начин на плаќање и на следната страница ќе имате избор на достапни опции за ковчези.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Доколку депонираниот износ е поголем или еднаков на наведеното во барањата за ковчег, ќе добиете подарок автоматски. Состојбите на градите може да се видат со избирање на градите.


Решавање проблеми со депозит

Ако вашиот депозит не е обработен веднаш, одете до соодветниот дел од нашата служба за поддршка, поднесете ново барање за поддршка и наведете ги потребните информации во формуларот.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Ќе ја испитаме вашата уплата и ќе ја завршиме што е можно поскоро.

Како да повлечете пари од џебната опција Виетнам

Одете до страницата „ Финансии “ - „ Повлекување “.

Внесете го износот за повлекување, изберете достапен начин на плаќање и следете ги упатствата на екранот за да го завршите вашето барање. Имајте предвид дека минималниот износ за повлекување може да варира во зависност од начинот на повлекување.

Наведете ги ингеренциите на сметката на примачот во полето „Број на сметка“.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.


Повлечете се од џебната опција преку криптовалута

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција за криптовалута од полето „начин на плаќање“ за да продолжите со плаќањето и следете ги упатствата на екранот.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во ВиетнамИзберете начин на плаќање, внесете ја сумата и адресата на Биткоин што сакате да ги повлечете.

Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам


Повлечете од џебната опција преку банкарски картички

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција Visa/Mastercard од полето „Начин на плаќање“ за да продолжите со вашето барање и следете ги упатствата на екранот.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Ве молиме имајте предвид : во одредени региони, потребна е потврда на банкарска картичка пред да се користи овој начин на повлекување. Погледнете го како да се потврди потврдата на банкарска картичка.

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.


Изберете картичка, внесете ја сумата и креирајте барање за повлекување. Имајте предвид дека во одредени случаи може да бидат потребни до 3-7 работни дена за банката да го обработи плаќањето со картичка.

Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.

Повлечете се од џебната опција преку е-плаќања

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција eWallet од полето „Начин на плаќање“ за да продолжите со вашето барање и следете ги упатствата на екранот.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Изберете начин на плаќање, внесете го износот и креирајте барање за повлекување.

Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.


Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.

Повлечете се од џебната опција преку банкарски трансфер

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција за банкарски трансфер од полето „начин на плаќање“ за да продолжите со вашето барање и следете ги упатствата на екранот. Ве молиме контактирајте ја вашата локална банкарска канцеларија за детали за банката.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Изберете начин на плаќање, внесете го износот и поставете го вашето барање за повлекување.

Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.

Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Валута за обработка на повлекување, време и применливи такси

Трговските сметки на нашата платформа моментално се достапни само во УСД. Сепак, можете да повлечете средства на вашата сметка во која било валута, во зависност од начинот на плаќање. Најверојатно средствата ќе се конвертираат во валутата на вашата сметка веднаш по примањето на уплатата. Ние не наплаќаме никакви трошоци за повлекување или конверзија на валута. Сепак, системот за плаќање што го користите може да примени одредени такси. Барањата за повлекување се обработуваат во рок од 1-3 работни дена. Меѓутоа, во некои случаи, времето за повлекување може да се зголеми до 14 работни дена и ќе бидете известени за тоа на пултот за поддршка.

Откажување на барање за повлекување

Може да го откажете барањето за повлекување пред статусот да се смени во „Заврши“. За да го направите тоа, отворете ја страницата Финансиска историја и префрлете се на приказот „Повлекувања“.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам
Најдете го повлекувањето што чека и кликнете на копчето Откажи за да го отфрлите барањето за повлекување и да ги вратите средствата на вашето салдо.


Промена на деталите на сметката за плаќање

Имајте предвид дека можете да повлечете средства преку методите што претходно сте ги користеле за депонирање на вашата трговска сметка. Ако постои ситуација кога повеќе не можете да добивате средства на претходно користените детали за сметката за плаќање, слободно контактирајте го пултот за поддршка за да ги одобрите новите акредитиви за повлекување.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам


Решавање проблеми со повлекување

Ако сте направиле грешка или сте внеле неточни информации, можете да го откажете барањето за повлекување и потоа да поставите ново. Видете го делот Откажување барање за повлекување.

Во согласност со политиките за AML и KYC, повлекувањата се достапни само за целосно проверени клиенти. Ако вашето повлекување е откажано од менаџер, ќе има ново барање за поддршка каде што ќе можете да ја најдете причината за откажувањето.

Во одредени ситуации кога плаќањето не може да се испрати до избраното плаќање, специјалист за финансии ќе побара алтернативен начин за повлекување преку пултот за поддршка.

Ако не сте примиле исплата на наведената сметка во рок од неколку работни дена, контактирајте го пултот за поддршка за да го разјасните статусот на вашиот трансфер.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам

Додавање нова картичка за повлекување

По завршувањето на бараната верификација на картичката, можете да додадете нови картички на вашата сметка. За да додадете нова картичка, едноставно одете до Help - Support Service и креирајте ново барање за поддршка во соодветниот дел.
Pocket Option Депонирајте и повлечете пари во Виетнам


Оптимизирање на финансиските операции: патоказ до успех на џебната опција во Виетнам

Навигацијата низ сложеноста на финансиските трансакции на Pocket Option може значително да го подобри трговското искуство за корисниците во Виетнам. Следејќи ги наведените чекори за депонирање и повлекување средства, поединците можат да ги насочат своите интеракции со платформата, фокусирајќи се повеќе на нивните стратегии за тргување и помалку на административните пречки. Посветеноста на Pocket Option за удобноста на корисникот, заедно со корисничкото разбирање на неговите функционалности, може да го отвори патот за плодно патување во областа на онлајн трговијата во Виетнам.
Thank you for rating.