Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option

Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Дозволете ни да ви покажеме како во неколку лесни чекори да се регистрирате за сметка за Pocket Option, а потоа можете да депонирате пари на вашата сметка за Pocket Option.


Како да се регистрирате за Pocket Option

Започнете го интерфејсот за тргување со џебна опција со 1 клик

За да го отворите интерфејсот за тргување со 1 клик, кликнете на копчето „СТАРТ СО ЕДЕН КЛИК“ . Ова ќе ве однесе до страницата за демо тргување .
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Кликнете на „Демо сметка“ за да започнете со тргување со 10.000 долари во демо сметка.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option

Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
За да продолжите да ја користите сметката, зачувајте ги резултатите од тргувањето и можете да тргувате на вистинска сметка. Кликнете на „Регистрација“ за да отворите сметка за Pocket Option.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Постојат три достапни опции: регистрирање со вашата адреса за е-пошта, сметка на Facebook или сметка на Google како подолу . Сè што ви треба е да изберете кој било соодветен метод и да креирате лозинка.


Регистрирајте ја сметката на Pocket Option со е-пошта

1. Одете на страницата „Регистрација“ на Pocket Option овде .
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
2. Ќе биде побарано да ги пополните потребните информации за отворањето на сметката и да кликнете на „ПРИЈАВЕТЕ СЕ“.
  1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
  2. Направете силна лозинка.
  3. Прочитајте го и прифатете го договорот.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Pocket Option ќе испрати потврдна пошта на вашата адреса за е-пошта . Кликнете на врската во таа пошта за да ја активирате вашата сметка. Така, ќе завршите со регистрација и активирање на вашата сметка.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Секоја чест! Успешно се регистриравте и вашата е-пошта е потврдена.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Ако сакате да користите демо сметка, кликнете на „Тргување“ и „Демо сметка за брзо тргување“.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Сега можете да започнете со тргување. Имате 1.000 долари на вашата демо сметка, што ви овозможува да вежбате онолку колку што ви треба бесплатно.

Демо сметката ви дава можност да ги испробате нашите веб-платформи за тргување во средина со намален ризик. Тоа е алатка за да се запознаете со платформата, да ги вежбате вашите вештини за тргување со различни средства и да испробате нова механика на графикон во реално време без ризици.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Можете исто така да тргувате на Реална сметка, кликнете на „Тргување“ и „Реална сметка за брзо тргување“.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
За да започнете со тргување во живо, треба да вложите во вашата сметка (минималниот износ на инвестицијата е 5 долари).

Регистрирајте ја сметката на Pocket Option на Facebook

Pocket Option нуди и регистрација преку Facebook сметка и тоа можете да го направите со само неколку едноставни чекори:

1. Кликнете на копчето Facebook .
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
2. Ќе се отвори прозорец за најавување на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете вашата е-адреса што сте ја користеле за да се регистрирате на Facebook.

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook.

4. Кликнете на „Најави се“.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Откако ќе кликнете на копчето „Најави се“ , Pocket Option бара пристап до вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта. Кликнете Продолжи...
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
После тоа, автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Pocket Option.


Регистрирајте ја сметката на Pocket Option со Google

1. Освен тоа, можете да регистрирате сметка на Pocket Option преку Google. Доколку сакате да го направите тоа, следете ги овие чекори:
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
2. Ќе се отвори прозорец за најавување на сметката на Google, каде што ќе треба да ја внесете вашата адреса за е-пошта или Телефон и да кликнете на „Следно“.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
После тоа, ќе бидете однесени на вашата лична сметка на Pocket Option.


Регистрирајте се за сметка на апликацијата Pocket Option iOS

Ако имате мобилен уред со iOS, ќе треба да ја преземете апликацијата Pocket Option од App Store или овде . Едноставно побарајте „PO Trade“ и преземете го на вашиот iPhone или iPad.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Регистрацијата на мобилната платформа iOS е исто така достапна за вас . Кликнете на "Регистрација".
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
  1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
  2. Направете силна лозинка.
  3. Проверете го договорот и кликнете на „ПРИЈАВИ“.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Секоја чест! сте се регистрирале успешно, кликнете на „Откажи“ Ако сакате прво да тргувате со демо сметка.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Изберете „Демо сметка“ за да започнете со тргување со салдо од 1000 долари.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Ако сакате да тргувате со Реална сметка, кликнете на „Депозит“ во сметката во живо.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option

Регистрирајте се за сметка на апликацијата Pocket Option Android

Ако имате мобилен уред со Android, треба да ја преземете апликацијата Pocket Option од Google Play или овде . Едноставно побарајте „Pocket Option Broker“ и инсталирајте го на вашиот уред.

Мобилната верзија на платформата за тргување е сосема иста како и веб-верзијата на истата. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување со џебна опција за Android се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Кликнете на „Регистрација“ за да креирате нова сметка на Pocket Option. Регистрирајте сметка на Pocket Option преку апликацијата Android во неколку лесни чекори:
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
  1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
  2. Направете силна лозинка.
  3. Проверете го договорот и кликнете на „ПРИЈАВИ“.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Секоја чест! сте се регистрирале успешно, кликнете на „Депозит“ за да тргувате со Реалната сметка.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Изберете соодветен начин на депозит за вас.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Кликнете на „Откажи“ за тргување со демо сметка.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Кликнете Демо сметка.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Имате 1.000 долари на вашата демо сметка.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option


Регистрирајте ја сметката за Pocket Option на Mobile Web

Ако сакате да тргувате на мобилната веб-верзија на платформата за тргување Pocket Option, можете лесно да го направите тоа. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, посетете ја веб-страницата на брокерот.

Кликнете на „Мени“ во горниот лев агол.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Кликнете на копчето „РЕГИСТРАЦИЈА“.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
На овој чекор сè уште ги внесуваме податоците: е-пошта, лозинка, го прифаќаме „Договорот“ и кликнуваме „ПОПИШИ СЕ“.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Тука си! Сега ќе можете да тргувате од мобилната веб верзија на платформата. Мобилната веб-верзија на платформата за тргување е сосема иста како и обичната веб-верзија на истата. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства.

Имате 1.000 долари на демо сметка.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Разлики помеѓу дигитално и брзо тргување

Дигиталното тргување е конвенционален тип на трговска нарачка. Трговецот посочува една од фиксните временски рамки за „време до купување“ (M1, M5, M30, H1, итн.) и става тргување во оваа временска рамка. На графиконот има половина минута „коридор“ кој се состои од две вертикални линии - „време до купување“ (во зависност од наведената временска рамка) и „време до истекот“ („време до купување“ + 30 секунди).

Така, дигиталното тргување секогаш се спроведува со фиксно време на затворање на нарачката, што е точно на почетокот на секоја минута.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Брзото тргување, од друга страна, овозможува да се постави точно време на истекување и ви овозможува да користите кратки временски рамки, почнувајќи од 30 секунди пред истекот.

Кога ставате налог за тргување во режим на брзо тргување, ќе видите само една вертикална линија на графиконот - „време на истекување“ на налогот за тргување, што директно зависи од наведената временска рамка во панелот за тргување. Со други зборови, тоа е поедноставен и побрз режим на тргување.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option

Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување

Секогаш можете да се префрлате помеѓу овие видови тргување со кликнување на копчето „Тргување“ на левиот контролен панел или со кликнување на знамето или симболот на часовникот под менито за временска рамка на таблата за тргување.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Префрлање помеѓу дигитално и брзо тргување со кликнување на копчето „Тргување“
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување со кликнување на знамето

Како да се префрлите од демо на вистинска сметка

За да се префрлате помеѓу вашите сметки, следете ги овие чекори:

1. Кликнете на вашата Демо сметка на врвот на платформата.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
2. Кликнете на „Live Account“.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Откако успешно ќе направите депозит, можете да тргувате со Реална сметка.

Како да депонирате пари во џебна опција

Pocket Option нуди широк опсег на начини на плаќање специфични за вашата земја и брзо време на обработка на трансакциите.

За да направите депозит, отворете го делот „Финансии“ во левиот панел и изберете го менито „Депозит“.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Изберете пригоден начин на плаќање и следете ги упатствата на екранот за да го завршите плаќањето. Ве молиме имајте предвид дека минималниот износ на депозит варира во зависност од избраниот метод, како и од вашиот регион. Некои начини на плаќање бараат целосна потврда на сметката.

Износот на вашиот депозит може соодветно да го зголеми нивото на вашиот профил. Кликнете на копчето „Сompare“ за да ги видите дополнителните функции на повисоко ниво на профил.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option

Внимание : Ве молиме имајте предвид дека од безбедносни причини повлекувањето е достапно само преку истите начини на плаќање кои претходно биле користени за депозити.


Депонирајте во џебна опција преку Visa/Mastercard

Можете да ја надополните вашата сметка со кликнување на Финансии - Депозит и изберете начин на плаќање Visa, Mastercard.

Може да биде достапен во неколку валути во зависност од регионот. Сепак, салдото на вашата трговска сметка ќе се финансира во УСД (се применува конверзија на валута).

Внимание : За одредени земји и региони, методот на депозит Visa/Mastercard бара целосна потврда на сметката пред употреба. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница, ќе го пополните формуларот со внесување на бараните детали за плаќање и кликнување на „Плати“.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Откако ќе заврши плаќањето, ќе бидат потребни неколку моменти да се појави на состојбата на вашата трговска сметка.

Депонирајте во џебна опција преку криптовалути

Ако го правите вашиот прв депозит на Pocket Option, обидете се прво да испратите мала количина крипто за да се запознаете со процесот и да бидете сигурни дека сè работи правилно.

На страницата Финансии - Депозит, изберете ја саканата криптовалута за да продолжите со плаќањето и следете ги упатствата на екранот.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Изберете ја крипто валутата што сакате да ја депонирате.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Внесете ја сумата, изберете го подарокот за депозит и кликнете „Продолжи“.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ги видите износот и адресата за депонирање на Pocket Option. Копирајте ги и залепете ги овие информации во платформата од која сакате да се повлечете.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Одете во Историја за да го проверите вашиот најнов депозит.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option

Внимание : ако вашиот депозит во криптовалута не се обработи веднаш, контактирајте ја службата за поддршка и обезбедете го хашот за ID на трансакцијата во текстуалната форма или прикачете URL-врска до вашиот трансфер во истражувачката блок.


Депонирајте во џебна опција преку е-плаќања

На страницата Финансии - Депозит, изберете е-паричник за да продолжите со плаќањето.

Следете ги упатствата на екранот за да го завршите плаќањето. Повеќето плаќања се обработуваат веднаш. Во спротивно, можеби ќе треба да го наведете ID на трансакцијата во барање за поддршка.

Внимание : За одредени земји и региони, методот на депозит на еПаричник бара целосна проверка на сметката. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница за да ја внесете адресата на е-пошта и лозинката на вашата сметка на Advcash и кликнете на копчето „НАЈГЛЕДИ СО ADV“.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Откако ќе заврши плаќањето, ќе бидат потребни неколку моменти да се појави на состојбата на вашата трговска сметка.


Депозит во џебна опција преку банкарски трансфер

Банкарските трансфери се претставени во неколку начини на плаќање, вклучувајќи локални банкарски трансфери, меѓународни итн.

На страницата Финансии - Депозит, изберете жичен трансфер за да продолжите со плаќањето.

Внесете ги бараните банкарски податоци и на следниот чекор ќе добиете фактура. Платете ја фактурата користејќи ја вашата банкарска сметка за да го комплетирате депозитот.

Внимание : За одредени земји и региони, методот на банкарски депозит бара целосна проверка на сметката. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Внимание : Може да поминат неколку работни дена за да го прими трансферот од нашата банка. Откако ќе се примат средствата, состојбата на вашата сметка ќе се ажурира.

Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница. Внесете ја вашата сметка за да се најавите во вашата банка.

Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Валута за обработка на депозитите, времето и применливите надоместоци

Трговската сметка на нашата платформа моментално е достапна само во УСД. Сепак, можете да ја надополнувате вашата сметка во која било валута, во зависност од начинот на плаќање. Средствата ќе се конвертираат автоматски. Ние не наплаќаме никакви такси за депозит или конверзија на валута. Сепак, системот за плаќање што го користите може да примени одредени такси.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option

Примена на промотивен код за бонус за депозит

За да примените промотивен код и да добиете бонус за депозит, треба да го залепите во полето за промотивен код на страницата за депозит.

Условите за бонусот за депозит ќе се појават на екранот.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Завршете ја вашата уплата и бонусот за депозит ќе биде додаден на износот на депозитот.


Избор на ковчег со трговски предности

Во зависност од износот на депозитот, можете да изберете ковчег што ќе ви даде случаен асортиман на предности за тргување.

Прво изберете начин на плаќање и на следната страница ќе имате избор на достапни опции за ковчези.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Доколку депонираниот износ е поголем или еднаков на наведеното во барањата за ковчег, ќе добиете подарок автоматски. Состојбите на градите може да се видат со избирање на градите.


Решавање проблеми со депозит

Ако вашиот депозит не е обработен веднаш, одете до соодветниот дел од нашата служба за поддршка, поднесете ново барање за поддршка и наведете ги потребните информации во формуларот.
Како да се регистрирате и да депонирате пари на Pocket Option
Ќе ја испитаме вашата уплата и ќе ја завршиме што е можно поскоро.
Thank you for rating.