Регистрација - Pocket Option North Macedonia - Pocket Option Северна Македонија

Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Ајде да започнеме со некои брзи и лесни чекори за регистрирање сметка на Pocket Option на апликацијата Pocket Option или веб-локацијата Pocket Option. Потоа завршете ја верификацијата на идентитетот на вашата сметка на Pocket Option, овој процес обично трае неколку минути за да се заврши.


Како да се регистрирате на Pocket Option

Започнете со онлајн тргување со 1 клик

Многу е лесно да се тргува на Pocket Option со кликнување на копчето „СТАРТ СО ЕДЕН КЛИК“ . Ова ќе ве однесе до страницата за демо тргување .
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Кликнете на „Демо сметка“ за да започнете со тргување со 10.000 долари во демо сметка.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option

Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
За да продолжите да ја користите сметката, зачувајте ги резултатите од тргувањето и можете да тргувате на вистинска сметка. Кликнете на „Регистрација“ за да креирате сметка за Pocket Option.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Постојат три достапни опции: Регистрирајте се со вашата адреса на е-пошта, сметка на Facebook или сметка на Google како подолу . Сè што ви треба е да изберете кој било соодветен метод и да креирате лозинка.


Регистрирајте сметка за Pocket Option на Facebook

Можете да се регистрирате преку социјална мрежа користејќи ја вашата сметка на Facebook и тоа можете да го направите со само неколку едноставни чекори:

1. Кликнете на копчето Facebook .
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
2. Ќе се отвори прозорец за најава на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете вашата адреса за е-пошта што сте ја користеле за да се регистрирате на Facebook.

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook.

4. Кликнете на „Најави се“.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Откако ќе кликнете на копчето „Најави се“ , Pocket Option бара пристап до: Вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта. Кликнете Продолжи...
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
После тоа, автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Pocket Option.

Ако сакате да користите демо сметка, кликнете на „Тргување“ и „Демо сметка за брзо тргување“.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Сега можете да започнете со тргување. Имате 1.000 долари на демо сметка.

Користењето на демо сметка е одличен начин да научите како да тргувате и да сфатите сè многу побрзо без да се плашите дека ќе ги изгубите сопствените средства.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Можете исто така да тргувате на Реална сметка, кликнете на „Тргување“ и „Реална сметка за брзо тргување“.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
За да започнете со тргување во живо, треба да вложите на вашата сметка (минималниот износ на инвестицијата е 5 долари).
Како да депонирате пари на џебна опција

Регистрирајте сметка за Pocket Option со Google

1. Понатаму, можете да регистрирате сметка на Pocket Option преку Google. Доколку сакате да го направите тоа, следете ги овие чекори:
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
2. Во новоотворениот прозорец внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете „Следно“.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
После тоа, ќе бидете однесени на вашата лична сметка на Pocket Option.


Регистрирајте сметка за Pocket Option со е-пошта

Имате опција да ја регистрирате вашата сметка преку е-пошта со кликнување на копчето „ Регистрација “ во горниот десен агол.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
  1. Внесете валидна адреса за е-пошта и поставете лозинка.
  2. Прочитајте го и прифатете го договорот.
  3. Кликнете на „ ПРИЈАВИ “.

Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Pocket Option ќе испрати потврдна пошта на вашата адреса за е-пошта . Кликнете на врската во таа пошта за да ја активирате вашата сметка. Така, ќе завршите со регистрација и активирање на вашата сметка.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Секоја чест! Успешно се регистриравте и вашата е-пошта е потврдена.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option


Регистрирајте сметка за Pocket Option на Mobile Web

Ако сакате да тргувате на мобилната веб-верзија на платформата за тргување Pocket Option, можете лесно да го направите тоа. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, посетете ја веб-страницата на брокерот.

Кликнете на „Мени“ во горниот лев агол.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Кликнете на копчето „РЕГИСТРАЦИЈА“.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
На овој чекор сè уште ги внесуваме податоците: е-пошта, лозинка, го прифаќаме „Договорот“ и кликнуваме „ПОПИШИ СЕ“.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Секоја чест! Вашата регистрација е завршена! Сега не ви треба никаква регистрација за да отворите демо сметка .1000 $ во демо сметка ви овозможува да вежбате онолку колку што ви треба бесплатно.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option


Регистрирајте сметка на апликацијата Pocket Option iOS

Тргувајте во движење, директно од вашиот телефон со апликацијата Pocket Option. Ќе треба да ја преземете апликацијата Pocket Option од App Store или овде . Едноставно побарајте „PO Trade“ и преземете го на вашиот iPhone или iPad.

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување со џебна опција за iOS се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Регистрацијата на мобилната платформа iOS е исто така достапна за вас . Кликнете на "Регистрација".
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
  1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
  2. Направете силна лозинка.
  3. Проверете го договорот и кликнете на „ПРИЈАВИ“.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Секоја чест! Успешно се регистриравте, кликнете „Откажи“ Ако сакате прво да тргувате со демо сметка.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Изберете „Демо сметка“ за да започнете со тргување со салдо од 1000 долари.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Не треба веднаш да трошите сопствени пари за тргување. Ние нудиме практични демо сметки, кои ќе ви овозможат да тестирате инвестирање со виртуелни пари користејќи реални податоци од пазарот.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Ако сакате да тргувате со Реална сметка, кликнете на „Депозит“ во сметката во живо.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option

Регистрирајте сметка на апликацијата Pocket Option Android

Треба да ја инсталирате апликацијата Pocket Option Broker за да креирате сметка за тргување или можете да ја следите врската за да ја преземете апликацијата веднаш

Притиснете го копчето „ Инсталирај “ во Google Play. Почекајте да заврши процесот на инсталација.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Кликнете на „Регистрација“ за да креирате нова сметка на Pocket Option.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
  1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
  2. Направете силна лозинка.
  3. Проверете го договорот и кликнете на „ПРИЈАВИ“.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Секоја чест! Успешно се регистриравте, кликнете „Депозит“ за да тргувате со Реалната сметка.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Изберете соодветен начин на депозит за вас.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Кликнете на „Откажи“ за тргување со демо сметка.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Кликнете Демо сметка.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Имате 1.000 долари на вашата демо сметка.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Разлики помеѓу дигитално и брзо тргување

Дигиталното тргување е конвенционален тип на трговска нарачка. Трговецот посочува една од фиксните временски рамки за „време до купување“ (M1, M5, M30, H1, итн.) и става тргување во оваа временска рамка. На графиконот има половина минута „коридор“ кој се состои од две вертикални линии - „време до купување“ (во зависност од наведената временска рамка) и „време до истекот“ („време до купување“ + 30 секунди).

Така, дигиталното тргување секогаш се спроведува со фиксно време на затворање на нарачката, што е точно на почетокот на секоја минута.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Брзото тргување, од друга страна, овозможува да се постави точно време на истекување и ви овозможува да користите кратки временски рамки, почнувајќи од 30 секунди пред истекот.

Кога ставате налог за тргување во режим на брзо тргување, ќе видите само една вертикална линија на графиконот - „време на истекување“ на налогот за тргување, што директно зависи од наведената временска рамка во панелот за тргување. Со други зборови, тоа е поедноставен и побрз режим на тргување.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option

Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување

Секогаш можете да се префрлате помеѓу овие видови тргување со кликнување на копчето „Тргување“ на левиот контролен панел или со кликнување на знамето или симболот на часовникот под менито за временска рамка на таблата за тргување.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Префрлање помеѓу дигитално и брзо тргување со кликнување на копчето „Тргување“
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување со кликнување на знамето

Како да се префрлите од демо на вистинска сметка

За да се префрлате помеѓу вашите сметки, следете ги овие чекори:

1. Кликнете на вашата Демо сметка на врвот на платформата.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
2. Кликнете на „Live Account“.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Како да направите депозит на џебна опција
Откако успешно ќе направите депозит, можете да тргувате со Реалната сметка.

Како да ја потврдите сметката на џебната опција

Проверката на корисничките податоци е задолжителна процедура во согласност со барањата на политиката на KYC (Запознајте го вашиот клиент) како и меѓународните правила за спречување на перење пари (Anti Money Laundering).

Со обезбедување на брокерски услуги на нашите трговци, ние сме должни да ги идентификуваме корисниците и да ја следиме финансиската активност. Основните критериуми за идентификација во системот се верификација на идентитетот, адреса на живеење на клиентот и потврда на е-пошта.

Потврда на адресата на е-пошта

Откако ќе се регистрирате, ќе добиете е-пошта за потврда (порака од Pocket Option) која вклучува врска на која треба да кликнете за да ја потврдите вашата адреса на е-пошта.

Ако не сте ја примиле е-поштата веднаш, отворете го вашиот Профил со кликнување на „Профил“ и потоа кликнете „ПРОФИЛ“
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
И во блокот „Идентитетски информации“ кликнете на копчето „Повторно испратете“ за да испратите друга е-пошта за потврда.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Ако воопшто не добиете е-пошта за потврда од нас, испратете порака на [email protected] од вашата е-пошта што се користи на платформата и ние рачно ќе ја потврдиме вашата е-пошта.


Проверка на идентитетот

Процесот на верификација започнува откако ќе ги пополните информациите за идентитет и адреса во вашиот профил и ќе ги поставите потребните документи.

Отворете ја страницата Профил и лоцирајте ги секциите Статус на идентитет и статус на адреса.

Внимание: Ве молиме имајте предвид, треба да ги внесете сите лични информации и информации за адресата во секциите Статус на идентитет и статус на адреса пред да ги поставите документите.

За проверка на идентитетот прифаќаме скенирање/фото слика на пасош, локална лична карта (од двете страни), возачка дозвола (од двете страни). Кликнете или испуштете ги сликите во соодветните делови од вашиот профил.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Сликата на документот мора да биде обоена, отсечена (сите рабови на документот мора да бидат видливи) и со висока резолуција (сите информации мора да бидат јасно видливи).
Пример:
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Барањето за верификација ќе се креира откако ќе ги поставите сликите. Можете да го следите напредокот на вашата потврда во соодветниот билет за поддршка, каде специјалист ќе ви одговори.

Потврда на адресата

Процесот на верификација започнува откако ќе ги пополните информациите за идентитет и адреса во вашиот профил и ќе ги поставите потребните документи.

Отворете ја страницата Профил и лоцирајте ги секциите Статус на идентитет и статус на адреса.

Внимание: Ве молиме имајте предвид, треба да ги внесете сите лични информации и информации за адресата во секциите Статус на идентитет и статус на адреса пред да ги поставите документите.

Мора да се пополнат сите полиња (освен „адресната линија 2“ која е изборна). За проверка на адресата, прифаќаме документ за доказ за адреса издаден во хартија, издаден на име и адреса на сопственикот на сметката пред не повеќе од 3 месеци (сметка за комунални услуги, извод од банка, потврда за адреса). Кликнете или испуштете ги сликите во соодветните делови од вашиот профил.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Сликата на документот мора да биде во боја, со висока резолуција и неотсечена (сите рабови на документот се јасно видливи и неотсечени).

Пример:
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Барањето за верификација ќе се креира откако ќе ги поставите сликите. Можете да го следите напредокот на вашата потврда во соодветниот билет за поддршка, каде специјалист ќе ви одговори.


Проверка на банкарска картичка

Потврдата на картичката станува достапна по барањето за повлекување со овој метод.

Откако ќе се креира барањето за повлекување, отворете ја страницата Профил и лоцирајте го делот „Потврда на кредитна/дебитна картичка“.
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
За верификација на банкарска картичка, треба да прикачите скенирани слики (фотографии) од предната и задната страна на вашата картичка во соодветните делови од вашиот профил (верификација на кредитна/дебитна картичка). На предната страна, покријте ги сите цифри освен првата и последната 4 цифра. На задната страна на картичката, покријте ја шифрата CVV и проверете дали картичката е потпишана.

Пример:
Како да се регистрирате и потврдите сметката на Pocket Option
Ќе се креира барање за верификација откако ќе се започне процесот. Може да го искористите тоа барање за да го следите напредокот на потврдата или да го контактирате нашиот тим за поддршка за помош.

Thank you for rating.