Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option

Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Трговијата со дигитални опции на џебната опција е многу едноставна. Прво, регистрирајте сметка и потоа користете ја таа сметка за да тргувате и да заработите дополнителни пари на Pocket Option.


Како да се регистрирате на Pocket Option Broker

Започнете тргување со џебни опции со 1 клик

За да го отворите интерфејсот за тргување со џебна опција со 1 клик, кликнете на копчето „СТАРТ СО ЕДЕН КЛИК“ .
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Кликнете на „Демо сметка“ за да започнете со тргување со 10.000 долари во демо сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option

Ова ќе ве однесе до страницата за демо тргување.

Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
За да продолжите да ја користите сметката, можете да тргувате на вистинска сметка и да заштедите резултати од тргувањето. Кликнете на „ Регистрација “ за да креирате сметка за Pocket Option.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Постојат три достапни опции за регистрација: вашата адреса на е-пошта, сметка на Facebook или сметка на Google како подолу . Сè што ви треба е да изберете кој било соодветен метод и да креирате лозинка.


Регистрирајте сметка за Pocket Option користејќи ја адресата за е-пошта

1. Ќе биде потребна само околу 1 минута додека не ја комплетирате апликацијата за сметката на Pocket Option и веднаш може да започнете со тргување. Кликнете на „ Регистрација “ во горниот десен агол на страницата.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
2. Ќе биде побарано да ги пополните потребните информации за отворање на сметката и да кликнете на „ПРИЈАВЕТЕ СЕ“
 1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
 2. Направете силна лозинка.
 3. Прочитајте го и прифатете го договорот.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Pocket Option ќе испрати потврдна пошта на вашата адреса за е-пошта . Кликнете на врската во таа пошта за да ја активирате вашата сметка. Така, ќе завршите со регистрација и активирање на вашата сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Секоја чест! Вашата регистрација е завршена и вашата е-пошта е потврдена.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Сега можете да тргувате на Реална сметка, кликнете на „Тргување“ и „Брзо тргување вистинска сметка“.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
За да започнете со Реалното тргување, треба да вложите на вашата сметка (минималниот износ на инвестицијата е 5 долари).
Како да направите депозит на џебна опција

Или не сакате веднаш да ги трошите вашите сопствени пари на тргување. Ние нудиме практични демо сметки, кои ќе ви овозможат да тестирате инвестирање со виртуелни пари користејќи реални податоци од пазарот. Кликнете на „Тргување“ и „Демо сметка за брзо тргување“.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Користењето на демо сметка е одличен начин да научите како да тргувате. Ве молиме запомнете повеќе пракса и повеќе шанси да заработите вистински пари со Pocket Option.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option

Регистрирајте сметка за Pocket Option користејќи Google

1. Можете да ја регистрирате вашата сметка преку Google и да го направите тоа со само неколку едноставни чекори:
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
2. Во новоотворениот прозорец внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете на „Следно“.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
После тоа, ќе бидете однесени на вашата лична сметка на Pocket Option.


Регистрирајте сметка за Pocket Option користејќи Facebook

Исто така, можете да регистрирате сметка на Pocket Option преку Facebook. Доколку сакате да го направите тоа, следете ги овие чекори:

1. Кликнете на копчето Facebook .
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
2. Ќе се отвори прозорец за најава на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете вашата адреса за е-пошта што сте ја користеле за да се регистрирате на Facebook.

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook.

4. Кликнете на „Најави се“.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Откако ќе кликнете на копчето „Најави се“ , Pocket Option бара пристап до вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта. Кликнете Продолжи...
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
После тоа, автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Pocket Option.


Регистрирајте сметка на апликацијата Pocket Option iOS

Ако имате мобилен уред со iOS, ќе треба да ја преземете апликацијата Pocket Option од App Store или овде . Едноставно побарајте „PO Trade“ и преземете го на вашиот iPhone или iPad.

Мобилната верзија на платформата за тргување е сосема иста како и веб-верзијата на истата. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување со џебна опција за iOS се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Прилично е едноставно да се регистрирате преку мобилната платформа iOS следејќи ги овие едноставни чекори: Кликнете на „Регистрација“.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
 1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
 2. Направете силна лозинка.
 3. Проверете го договорот и кликнете на „ПРИЈАВИ“.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Приказ на нова страница по успешна регистрација, кликнете на „Откажи“ Ако сакате прво да тргувате со демо сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Изберете „Демо сметка“ за да започнете со тргување со салдо од 1000 долари.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Демо сметката е алатка за да се запознаете со платформата, да ги вежбате вашите вештини за тргување со различни средства и да испробате нова механика на графикон во реално време без ризици.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Ако сакате да тргувате со Реална сметка, кликнете на „Депозит“ во сметката во живо.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option

Регистрирајте сметка на апликацијата Pocket Option Android

Ако имате мобилен уред со Android, треба да ја преземете апликацијата Pocket Option од Google Play или овде . Едноставно побарајте „Pocket Option Broker“ и инсталирајте го на вашиот уред.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Кликнете на „Регистрација“ за да креирате нова сметка на Pocket Option.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
 1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
 2. Направете силна лозинка.
 3. Проверете го договорот и кликнете на „ПРИЈАВИ“.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Секоја чест! Успешно се регистриравте, кликнете „Депозит“ за да тргувате со Реалната сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Изберете соодветен начин на депозит за вас.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Кликнете на „Откажи“ за тргување со демо сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Кликнете Демо сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Имате 1.000 долари на вашата демо сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option


Регистрирајте сметка за Pocket Option на Mobile Web

Ако сакате да тргувате на мобилната мрежа на платформата за тргување Pocket Option, можете лесно да го направите тоа. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, посетете ја веб-страницата на брокерот.

Кликнете на „Мени“ во горниот лев агол.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Кликнете на копчето „РЕГИСТРАЦИЈА“.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
На овој чекор сè уште ги внесуваме податоците: е-пошта, лозинка, го прифаќаме „Договорот“ и кликнуваме „ПОПИШИ СЕ“.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Тоа е сè, штотуку ја регистриравте вашата сметка на Pocket Option на мобилниот веб.

Имате 1.000 долари на демо сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување

Секогаш можете да се префрлате помеѓу овие видови тргување со кликнување на копчето „Тргување“ на левиот контролен панел или со кликнување на знамето или симболот на часовникот под менито за временска рамка на таблата за тргување.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Префрлање помеѓу дигитално и брзо тргување со кликнување на копчето „Тргување“
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување со кликнување на знамето

Разлики помеѓу дигитално и брзо тргување

Дигиталното тргување е конвенционален тип на трговска нарачка. Трговецот посочува една од фиксните временски рамки за „време до купување“ (M1, M5, M30, H1, итн.) и става тргување во оваа временска рамка. На графиконот има половина минута „коридор“ кој се состои од две вертикални линии - „време до купување“ (во зависност од наведената временска рамка) и „време до истекот“ („време до купување“ + 30 секунди).

Така, дигиталното тргување секогаш се спроведува со фиксно време на затворање на нарачката, што е точно на почетокот на секоја минута.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Брзото тргување, од друга страна, овозможува да се постави точно време на истекување и ви овозможува да користите кратки временски рамки, почнувајќи од 30 секунди пред истекот.

Кога ставате налог за тргување во режим на брзо тргување, ќе видите само една вертикална линија на графиконот - „време на истекување“ на налогот за тргување, што директно зависи од наведената временска рамка во панелот за тргување. Со други зборови, тоа е поедноставен и побрз режим на тргување.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option

Како да се префрлите од демо на вистинска сметка

За да се префрлате помеѓу вашите сметки, следете ги овие чекори:

1. Кликнете на вашата Демо сметка на врвот на платформата.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
2. Кликнете на „Live Account“.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Надополнете го салдото за да започнете со тргување во живо.
Како да депонирате пари на џебна опција

Како да тргувате со џебна опција

Поставување налог за тргување на Pocket Option

Панелот за тргување ви овозможува да ги приспособите поставките како што се времето за купување и износот на трговијата. Тоа е местото каде што поставувате трговија обидувајќи се да предвидите дали цената ќе се зголеми (зеленото копче) или надолу (црвеното копче).

Изберете средства
Можете да изберете меѓу стотина средства достапни на платформата, како што се валутни парови, криптовалути, стоки и акции.

Избор на средство по категорија
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Или користете инстантно пребарување за да го пронајдете потребното средство: едноставно почнете да го пишувате името на средството
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
. Често користените средства може да се означат со ѕвезди и ќе се појават во лентата за брз пристап на горниот дел од екранот.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Процентот до средството ја одредува неговата профитабилност. Колку е поголем процентот – толку е поголем вашиот профит во случај на успех.

Пример. Ако тргувањето од 10 долари со профитабилност од 80% се затвори со позитивен исход, 18 долари ќе се кредитираат на вашето салдо. 10 долари се вашата инвестиција, а 8 долари се профит.


Поставување на времето за купување за дигитално тргување
За да го изберете времето за купување додека сте во дигитално тргување, кликнете на менито „Време за купување“ (како во примерот) на панелот за тргување и изберете ја претпочитаната опција.

Ве молиме имајте предвид дека времето на истекување на тргувањето во дигитално тргување е времето за купување + 30 секунди. Секогаш можете да видите кога вашата трговија ќе се затвори на табелата - тоа е вертикална линија „Време до истекот“ со тајмер.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Поставување на времето за купување брзо тргување
За да го изберете времето за купување додека сте во дигитално тргување, кликнете на менито „Време на истекување“ (како во примерот) на панелот за тргување и поставете го потребното време.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Промена на износот на тргувањето
Можете да го промените износот на тргувањето со кликнување на „-“ и „+“ во делот „Трговски износ“ на панелот за тргување.

Можете исто така да кликнете на тековната сума што ќе ви овозможи рачно да ја внесете потребната сума или да ја множите/поделите.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Поставки за штрајк
Цената на штрајк ви овозможува да поставите тргување по цена што е повисока или пониска од моменталната пазарна цена со соодветната промена во процентот на исплата. Оваа опција може да се овозможи на панелот за тргување пред да направите трговија.

Ризикот и потенцијалните стапки на исплата зависат од тоа колку е разликата помеѓу пазарната цена и штрајкуваната цена. На овој начин, вие не само што го предвидувате движењето на цената, туку и го означувате нивото на цената што треба да се достигне.

За да ја овозможите или оневозможите штрајкувачката цена, користете го соодветниот прекинувач во долниот панел за тргување над пазарната цена.

Внимание : Кога е овозможена штрајкувачката цена, вашите налози за тргување ќе бидат поставени над или под моменталниот пазар поради природата на оваа функција. Ве молиме да не се мешате со редовните трговски налози кои секогаш се ставаат по пазарни цени.

Внимание : Цените за штрајк се достапни само за дигитално тргување.

Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Анализирајте го движењето на цената на графиконот и направете ја вашата прогноза
Изберете ги опциите нагоре (зелено) или надолу (црвено) во зависност од вашата прогноза. Ако очекувате цената да се зголеми, притиснете „Горе“ и ако мислите дека цената ќе се намали, притиснете „Надолу“
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Резултати од нарачката за тргување
Откако ќе се затвори налогот на трговецот (време до истекот), резултатот е соодветно означен како точни или неточни.

Во случај на точна прогноза,
добивате добивка - вкупната исплата што ја содржи првично инвестираната сума, како и трговската добивка која зависи од утврдените параметри на средството во моментот на поставување на нарачката.

Во случај на правилна прогноза
Првично инвестираниот износ во моментот на поставување на нарачката останува задржан од салдото на трговската сметка.


Откажување отворена трговија
За да откажете тргување пред неговото истекување, одете во делот „Trades“ во десниот панел на интерфејсот за тргување. Таму можете да ги видите сите занаети кои моментално се во тек и треба да кликнете на копчето „Затвори“ до одредена трговија.

Внимание: Трговијата може да се откаже само во првите неколку секунди откако ќе се постави трговската нарачка.

Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option

Поставување експресна трговија на Pocket Option

Експресната трговија е композитна прогноза заснована на неколку настани во неколку трговски средства. Добиената експресна трговија дава исплата од повеќе од 100%! Кога ќе го активирате режимот за експресно тргување, секое кликнување на зеленото или црвеното копче ќе ја додаде вашата прогноза во експресната трговија. Исплатите на сите прогнози во рамките на експресната трговија се мултиплицираат, со што се овозможува да се добие многу поголем профит во споредба со користењето на една брза или дигитална трговија.

За да пристапите до Експрес тргување, лоцирајте го копчето „Експрес“ на десниот панел на интерфејсот за тргување.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Изберете тип на средство со кликнување на соодветното јазиче (1) и потоа направете најмалку две прогнози за различни средства (2) за да поставите експресна трговија.


Преглед на отворените експресни нарачки
За да ги видите активните експресни нарачки, кликнете на копчето „Експрес“ на десниот панел на интерфејсот за тргување и изберете го табот „Отворено“.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Преглед на затворени експресни нарачки
За да ги видите затворените експресни нарачки, кликнете на копчето „Express“ на десниот панел на интерфејсот за тргување и изберете го табулаторот „Closed“.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option

Следење на вашите занаети на Pocket Option

Активните трговски сесии може да се гледаат без напуштање на интерфејсот за тргување и без префрлање на друга страница. Во десното мени, пронајдете го копчето „Trades“ и кликнете за да се прикаже скокачко мени со информации за трансакциите за тековната сесија.

Приказ на отворени занаети
За да ги видите отворените занаети, одете во делот „Трговија“ во десниот панел на интерфејсот за тргување. Таму ќе бидат прикажани сите занаети кои моментално се во тек.

Приказ на затворени тргувања
Затворените тргувања за трговската сесија може да се најдат во делот „Трговија“ (десниот панел на интерфејсот за тргување).
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
За да ја видите историјата на тргување во живо, кликнете на копчето „Повеќе“ во овој дел и ќе бидете пренасочени во вашата историја на тргување.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option

Тргувања што чекаат на Pocket Option

Тргувањето во очекување е карактеристика што ви овозможува да поставувате занаети во одредено време во иднина или кога цената на средството ќе достигне одредено ниво. Со други зборови, вашата трговија ќе биде поставена откако ќе се исполнат наведените параметри. Можете исто така да затворите нерешена трговија пред да се пласира без никаква загуба.

Поставување налог за тргување „By the time“
За да поставите налог во фаза на чекање што се извршува „By the time“ (во одредено време), треба:
 • Изберете средство.
 • Кликнете на часовникот и поставете го датумот и времето кога сакате да се изврши трговијата.
 • Поставете го минималниот процент на исплата (Имајте предвид дека ако вистинскиот процент на исплата е помал од оној што сте го поставиле, нарачката нема да се отвори).
 • Изберете временска рамка.
 • Внесете го трговскиот износ.
 • Откако ќе ги поставите сите параметри, изберете дали сакате да поставите опција за ставање или повик.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Ќе се создаде тргување што чека и можете да го следите во табулаторот „Тековно“.

Ве молиме имајте предвид дека треба да имате доволно салдо во моментот на извршување на налогот за тргување што чека, инаку нема да биде поставено. Ако сакате да откажете тргување што чека, кликнете на „X“ десно.


Поставување налог за тргување „По цена на средството“
За да поставите нерешена трговија што се извршува „По цена на средството“, треба:
 • Изберете средство.
 • Поставете ја потребната отворена цена и процентот на исплата. Ако вистинскиот процент на исплата е помал од оној што сте го поставиле, облогот што чека нема да се стави.
 • Изберете ја временската рамка и износот на трговијата.
 • Изберете дали сакате да поставите опција за ставање или повик.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Ќе се создаде тргување што чека и можете да го следите во табулаторот „Тековно“.

Ве молиме имајте предвид дека треба да имате доволно салдо во моментот на извршување на налогот за тргување што чека, инаку нема да биде поставено. Ако сакате да откажете тргување што чека, кликнете на „X“ десно.

Внимание: Тргувањето во фаза на чекање, извршено „По цена на средството“ се отвора со следниот знак откако ќе се достигне одреденото ниво на цена.


Откажување на нерешена трговска нарачка
Ако сакате да откажете нерешена трговија, кликнете на копчето „X“ на табулаторот за тековни налози што чекаат.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option

Копирање на занаети на други корисници од табелата

Кога се прикажуваат занаети на други корисници, можете да ги копирате директно од графиконот во рок од 10 секунди откако ќе се појават. Трговијата ќе се копира во истиот износ под услов да имате доволно средства на состојбата на вашата трговска сметка.

Кликнете на најновата трговија за која сте заинтересирани и копирајте ја од табелата.
Како да се регистрирате и тргувате со дигитални опции на Pocket Option
Thank you for rating.