Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option

Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option


Како да се регистрирате на Pocket Option

Стартувајте го трговскиот интерфејс со 1 клик

Регистрацијата на платформата е едноставен процес кој се состои од само неколку кликања. За да го отворите интерфејсот за тргување со 1 клик, кликнете на копчето „СТАРТ СО ЕДЕН КЛИК“ .
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Ова ќе ве однесе до страницата за демо тргување . Кликнете на „Демо сметка“ за да започнете со тргување со 10.000 долари во демо сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option

Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
За да продолжите да ја користите сметката, зачувајте ги резултатите од тргувањето и можете да тргувате на вистинска сметка. Кликнете на „Регистрација“ за да креирате сметка за Pocket Option.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Постојат три достапни опции: регистрирање со вашата адреса за е-пошта, сметка на Facebook или сметка на Google како подолу . Сè што ви треба е да изберете кој било соодветен метод и да креирате лозинка.


Како да регистрирате сметка на Pocket Option преку Фејсбук

Исто така, имате опција да ја отворите вашата сметка преку веб преку Facebook сметка и тоа можете да го направите со само неколку едноставни чекори:

1. Кликнете на копчето Facebook .
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
2. Ќе се отвори прозорец за најава на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете вашата адреса за е-пошта што сте ја користеле за да се регистрирате на Facebook.

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook.

4. Кликнете на „Најави се“.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Откако ќе кликнете на копчето „Најави се“ , Pocket Option бара пристап до: Вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта. Кликнете Продолжи...
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
После тоа, автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Pocket Option.

Ако сакате да користите демо сметка, кликнете на „Тргување“ и „Демо сметка за брзо тргување“.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Сега можете да започнете со тргување. Имате 1.000 долари на демо сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Можете исто така да тргувате на Реална сметка, кликнете на „Тргување“ и „Реална сметка за брзо тргување“.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
За да започнете со тргување во живо, треба да вложите на вашата сметка (минималниот износ на инвестицијата е 5 долари).
Како да направите депозит на џебна опција

Како да регистрирате сметка на Pocket Option преку Google

1. За да се регистрирате со сметка на Google, кликнете на соодветното копче во формуларот за регистрација.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
2. Во новоотворениот прозорец внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете „Следно“.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
После тоа, ќе бидете однесени на вашата лична сметка на Pocket Option.

Како да регистрирате сметка на Pocket Option преку е-пошта

1. Можете да се регистрирате за сметка на платформата со кликнување на копчето „ Регистрација “ во горниот десен агол.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
2. За да се регистрирате, треба да ги пополните потребните информации и да кликнете на „ПРИЈАВИ“
 1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
 2. Направете силна лозинка.
 3. Прочитајте го и прифатете го договорот.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Pocket Option ќе испрати потврдна пошта на вашата адреса за е-пошта . Кликнете на врската во таа пошта за да ја активирате вашата сметка. Така, ќе завршите со регистрација и активирање на вашата сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Секоја чест! Успешно се регистриравте и вашата е-пошта е потврдена.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option

Регистрирајте сметка за Pocket Option на Mobile Web

Ако сакате да тргувате на мобилната веб-верзија на платформата за тргување Pocket Option, можете лесно да го направите тоа. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, посетете ја веб-страницата на брокерот.

Кликнете на „Мени“ во горниот лев агол.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Кликнете на копчето „РЕГИСТРАЦИЈА“.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
На овој чекор сè уште ги внесуваме податоците: е-пошта, лозинка, го прифаќаме „Договорот“ и кликнуваме „ПОПИШИ СЕ“.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Тука си! Сега ќе можете да тргувате од мобилната веб верзија на платформата. Мобилната веб-верзија на платформата за тргување е сосема иста како и обичната веб-верзија од неа. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства.

Имате 1.000 долари на демо сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option


Регистрирајте нова сметка на апликацијата Pocket Option iOS

Ако имате мобилен уред со iOS, ќе треба да ја преземете апликацијата Pocket Option од App Store или овде . Едноставно побарајте „PO Trade“ и преземете го на вашиот iPhone или iPad.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Регистрацијата на мобилната платформа iOS е исто така достапна за вас . Кликнете на "Регистрација".
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
 1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
 2. Направете силна лозинка.
 3. Проверете го договорот и кликнете на „ПРИЈАВИ“.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Секоја чест! Успешно се регистриравте, кликнете „Откажи“ Ако сакате прво да тргувате со демо сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Изберете „Демо сметка“ за да започнете со тргување со салдо од 1000 долари.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Ако сакате да тргувате со Реална сметка, кликнете на „Депозит“ во сметката во живо.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option

Регистрирајте нова сметка на апликацијата Pocket Option Android

Ако имате мобилен уред со Android, треба да ја преземете апликацијата Pocket Option од Google Play или овде . Едноставно побарајте „Pocket Option Broker“ и инсталирајте го на вашиот уред.

Мобилната верзија на платформата за тргување е потполно иста како и нејзината веб верзија. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства. Покрај тоа, апликацијата за тргување со џебна опција за Android се смета за најдобра апликација за онлајн тргување. Така, има висок рејтинг во продавницата.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Кликнете на „Регистрација“ за да креирате нова сметка на Pocket Option.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
 1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
 2. Направете силна лозинка.
 3. Проверете го договорот и кликнете на „ПРИЈАВИ“.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Секоја чест! Успешно се регистриравте, кликнете „Депозит“ за да тргувате со Реалната сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Изберете соодветен начин на депозит за вас.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Кликнете на „Откажи“ за тргување со демо сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Кликнете Демо сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Имате 1.000 долари на вашата демо сметка.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Како да се префрлите од демо на вистинска сметка

За да се префрлате помеѓу вашите сметки, следете ги овие чекори:

1. Кликнете на вашата Демо сметка на врвот на платформата.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
2. Кликнете на „Live Account“.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Како да депонирате готовина на џебна опција
Откако успешно ќе направите депозит, можете да тргувате со Реалната сметка.

Разлики помеѓу дигитално и брзо тргување

Дигиталното тргување е конвенционален тип на трговска нарачка. Трговецот посочува една од фиксните временски рамки за „време до купување“ (M1, M5, M30, H1, итн.) и става тргување во оваа временска рамка. На графиконот има половина минута „коридор“ кој се состои од две вертикални линии - „време до купување“ (во зависност од наведената временска рамка) и „време до истекот“ („време до купување“ + 30 секунди).

Така, дигиталното тргување секогаш се спроведува со фиксно време на затворање на нарачката, што е точно на почетокот на секоја минута.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Брзото тргување, од друга страна, овозможува да се постави точно време на истекување и ви овозможува да користите кратки временски рамки, почнувајќи од 30 секунди пред истекот.

Кога ставате налог за тргување во режим на брзо тргување, ќе видите само една вертикална линија на графиконот - „време на истекување“ на налогот за тргување, што директно зависи од наведената временска рамка во панелот за тргување. Со други зборови, тоа е поедноставен и побрз режим на тргување.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option

Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување

Секогаш можете да се префрлате помеѓу овие видови тргување со кликнување на копчето „Тргување“ на левиот контролен панел или со кликнување на знамето или симболот на часовникот под менито за временска рамка на таблата за тргување.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување со кликнување на копчето „Тргување“
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување со кликнување на знамето

Како да тргувате со Forex на Pocket Option

Џебна опција Forex

Новата функција CFD / Forex Trading Pocket Option неодамна се додаде на нивната платформа за тргување!

Сега можете да тргувате со Forex и CFD внатре во платформата за тргување Pocket Option користејќи го софтверот Meta Trader 5 како веб-верзија!

Meta-trader 5 и претходната верзија, Meta-trader 4 е најпопуларниот софтвер за тргување за Forex и CFD Broker, сега, Pocket Option обезбедува и бесплатен пристап до Meta-trader 5 доколку отворите бесплатна демо сметка со нивната платформа!

Започнете да тргувате со Forex и CFD со џебна опција, кликнете овде за да ја добиете вашата бесплатна сметка!

Како што гледате, дали е можно да се користи софтверот Metatrader 5 онлајн користејќи го интерфејсот Pocket Option Trading, алтернативно можете да го преземете софтверот Metatrader 5 овдеи додајте ги серверот за џебна опција, корисничко име и лозинка на вашата десктоп верзија!

Сите проверени корисници со износ од 1.000 долари или повеќе ќе добијат автоматски пристап до тргувањето во живо на терминалот. Интегрираниот терминал MT5 е достапен во интерфејсот за тргување со Pocket Option (копче MT5 во левата лента со алатки). Самостојни апликации за Windows, MacOS, Linux, како и мобилни апликации за Android и iPhone може да се најдат во делот „Платформи“ на десната лента со алатки.

Диверзифицирајте го вашето тргување и зграпчете го вашиот дополнителен приход со Pocket Option!
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option


Џебна опција Metatrader

Платформата во моментов дозволува да работи само со класичните Forex и CFD. Во моментов нема продолжување за бинарните, но не е исклучено наскоро да го најдеме.

Во моментов, Metatrader inside Pocket Option овозможува класично тргување со Forex и CFD директно од веб верзијата, без преземање или инсталирање програми.

Како алтернатива, можете исто така да го преземете софтверот за десктоп верзија на MT5 и со внесување на името на серверот за џебна опција, лозинка и корисничко име.

За да пристапите до Metatrader само кликнете на билансот:
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Се отвора прозорец со 3 опции:
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
првата го избира типот на сметката, нормалната, Live или Demo. Вториот што го отвори MetaTrader 5 со вистинска сметка, третото демо за MetaTrader.

Со кликнување на MetaTrader Live се појавува скокачки прозорец за предупредување:
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Ајде да кликнете на MT5 Demo и ќе се појави прозорец за најавување:
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Корисничкото име е веќе присутно. Лозинката е најгоре.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Со кликнување на окото се појавува лозинката, но едноставно кликнете на „Копирај во таблата со исечоци“ и залепете ја во полето. Metatrader 5 е подготвен за употреба.
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option

Стратегии за бинарни опции за девизен курс

Можете ли да ја користите вашата стратегија за бинарни опции за тргување со девизен курс? Всушност, да во многу случаи. Главниот проблем е што стратегијата за бинарни опции не нуди начин за одредување на нивоата на профит и стоп. Еве неколку начини да го направите тоа сами:
 • Фибоначи - Можете да додадете Fibonacci Retracement и да го одредите нивото на добивка и нивото на стоп загуба! Гледајте го ова видео за да видите како правилно да го нацртате фибоначичот!
 • Линии за поддршка и отпор - Поврзете ги највисоките високи и најниските ниски линии едни со други со хоризонтална линија. Цената често ја менува својата насока на овие линии. Тие, исто така, може да се користат за одредување на Стоп за загуба и преземање профит! Тренд линиите и Движечкиот просек може да се користат на ист начин!
 • Фиксна стоп загуба и преземање профит - Друга опција е самостојно да ја дефинирате стоп загубата и да земете профит. Ова може да работи навистина добро ако го изберете точниот сооднос меѓу нив!
 • Врз основа на индикатори - можете да користите индикатори и да излезете од трговијата рачно кога е исполнет одреден услов. Користете го ова само за вашиот Take Profit, никогаш за вашата стоп загуба, бидејќи треба сами да излезете од трговијата. (Или изградете си EA користејќи го софтверот EA Builder)

Има многу повеќе начини што можете да ги користите за да најдете добра излезна точка за двете ситуации!
Како да се регистрирате и тргувате со Forex на Pocket Option
Имајте на ум, односот помеѓу Стоп за загуба и Земете профит се најважниот аспект. Тие, исто така, го дефинираат просечното време на тргување! Започнете во демо сметка и пробајте сами за да видите како функционира!
Thank you for rating.