Како да започнете тргување со Pocket Option во 2024 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Како да започнете тргување со Pocket Option во 2024 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Ако ви е прв пат да отворите трговска сметка, може да имате многу прашања кога се регистрирате онлајн.

Подолу, ќе ги објасниме чекорите за отворање вистинска трговска сметка со Pocket Option и брзо ќе научиме како да заработите пари на пазарот за дигитални опции.


Како да се регистрирате за Pocket Option


Стартувајте го трговскиот интерфејс со 1 клик

Регистрацијата на платформата е едноставен процес кој се состои од само неколку кликања. За да го отворите интерфејсот за тргување со 1 клик, кликнете на копчето „СТАРТ СО ЕДЕН КЛИК“ .
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Кликнете на „Демо сметка“ за да започнете со тргување со 10.000 долари во демо сметка.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Еве ја страницата за демо тргување

Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
За да продолжите да ја користите сметката, зачувајте ги резултатите од тргувањето и можете да тргувате на вистинска сметка. Кликнете на „ Регистрација “ за да отворите сметка на Pocket Option.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Pocket Option нуди регистрација преку Google, Facebook или адреса на е-пошта. Тоа е еден од начините за отворање сметка на Pocket Option.


Како да се регистрирате сметка на Pocket Option со е-пошта

1. За да започнете со отворање на вашата сметка (онлајн регистрација) со Pocket Option, прво одете на Pocket Option и кликнете „ Registration “ на страницата во горниот десен агол.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
2. Рачно внесете ги податоците потребни за регистрација:
 1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
 2. Направете силна лозинка.
 3. Прочитајте го и прифатете го договорот.
 4. Кликнете на „ПРИЈАВИ“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Pocket Option ќе испрати потврдна пошта на вашата адреса за е-пошта . Кликнете на врската во таа пошта за да ја активирате вашата сметка. Така, ќе завршите со регистрација и активирање на вашата сметка.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Вашата регистрација е завршена и вашата е-пошта е потврдена.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Препорачуваме да користите демо тргување за вежбање пред да направите вистински депозит. Ве молиме запомнете повеќе вежбање и имате повеќе шанси да заработите вистински пари со Pocket Option, кликнете на „Trading“ и „Quick Trading Demo Account“ за да тргувате со демо сметката.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Сега можете да започнете со тргување. Имате 1.000 долари на демо сметка.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Кликнете на „Trading“ и „Quick Trading Real Account“ за да тргувате со Реалната сметка.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
За да започнете со Реално тргување, треба да вложите на вашата сметка (минималниот износ на инвестицијата е 5 долари).
Како да депонирате пари во џебна опција

Како да се регистрирате сметка на Pocket Option со Facebook

Друга опција е да регистрирате сметка за Pocket Option користејќи ја вашата сметка на Facebook и тоа можете да го направите со само неколку едноставни чекори:

1. Кликнете на копчето Facebook .
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
2. Ќе се отвори прозорец за најава на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете вашата адреса за е-пошта што сте ја користеле за да се регистрирате на Facebook.

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook.

4. Кликнете на „Најави се“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Откако ќе кликнете на копчето „Најави се“ , Pocket Option бара пристап до: Вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта. Кликнете Продолжи...
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
После тоа, автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Pocket Option.


Како да се регистрирате сметка на Pocket Option со Gmail

1. Исто така, имате опција да ја регистрирате вашата сметка преку Gmail во неколку лесни чекори, кликнете на соодветното копче во формуларот за регистрација.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
2. Во новоотворениот прозорец внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете „Следно“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Секоја чест! вашата регистрација е завршена, ќе бидете префрлени на вашата лична сметка на Pocket Option.


Регистрирајте ја вашата сметка на апликацијата Pocket Option iOS

Едноставно побарајте „ PO Trade “ и преземете го на вашиот iPhone или iPad.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Регистрацијата на мобилната платформа iOS е лесно . Кликнете на "Регистрација".
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Следејќи ги овие лесни чекори:
 1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
 2. Направете силна лозинка.
 3. Проверете го договорот и кликнете на „ПРИЈАВИ“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Секоја чест! Успешно се регистриравте, кликнете на „Откажи“ за прво да тргувате со демо сметка.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Изберете „Демо сметка“ за да започнете со тргување со салдо од 1000 долари.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Откако ќе бидете подготвени да започнете со тргување со вистински средства, можете да се префрлите на вистинска сметка и да ги депонирате вашите пари.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Регистрирајте ја вашата сметка на апликацијата Pocket Option Android

Преземете ја апликацијата Pocket Option од Google Play или овде . Едноставно побарајте „ Pocket Option Broker “ и инсталирајте го на вашиот уред.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Кликнете на „Регистрација“ за да креирате сметка за Pocket Option. Лесно е да се регистрирате сметка на Pocket Option и преку апликацијата Android.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
 1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
 2. Направете силна лозинка.
 3. Проверете го договорот и кликнете на „ПРИЈАВИ“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Приказ на нова страница по успешна регистрација, кликнете на „Депозит“ за да тргувате со реалната сметка.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Изберете соодветен начин на депозит за вас.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Или кликнете „Откажи“ за тргување со демо сметка.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Кликнете Демо сметка.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Имате 1.000 долари на вашата демо сметка.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници


Регистрирајте ја сметката за Pocket Option на Mobile Web

Ако сакате да тргувате на мобилната мрежа на платформата за тргување Pocket Option, можете лесно да го направите тоа. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, посетете ја веб-страницата на брокерот.

Кликнете на „Мени“ во горниот лев агол.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Кликнете на копчето „РЕГИСТРАЦИЈА“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
На овој чекор сè уште ги внесуваме податоците: е-пошта, лозинка, прифаќаме „Договор“ и кликнуваме на копчето „ПОПИШИ СЕ“ .
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Тука си! Сега можете да тргувате од мобилната мрежа на платформата.

Имате 1.000 долари на демо сметка.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Како да ја потврдите сметката на џебната опција

Проверката на корисничките податоци е задолжителна процедура во согласност со барањата на политиката на KYC (Запознајте го вашиот клиент) како и меѓународните правила за спречување на перење пари (Anti Money Laundering).

Со обезбедување на брокерски услуги на нашите трговци, ние сме должни да ги идентификуваме корисниците и да ја следиме финансиската активност. Основните критериуми за идентификација во системот се верификација на идентитетот, адреса на живеење на клиентот и потврда на е-пошта.


Потврда на адресата на е-пошта

Откако ќе се регистрирате, ќе добиете е-пошта за потврда (порака од Pocket Option) која вклучува врска на која треба да кликнете за да ја потврдите вашата адреса на е-пошта.

Ако не сте ја примиле е-поштата веднаш, отворете го вашиот профил со кликнување на „Профил“ и потоа кликнете на „ПРОФИЛ“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
И во блокот „Идентификации“ кликнете на копчето „Повторно прати“ за да испратите друга е-пошта за потврда.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Ако воопшто не добиете е-пошта за потврда од нас, испратете порака на [email protected] од вашата е-пошта што се користи на платформата и ние рачно ќе ја потврдиме вашата е-пошта.


Проверка на идентитетот

Процесот на верификација започнува откако ќе ги пополните информациите за идентитет и адреса во вашиот профил и ќе ги поставите потребните документи.

Отворете ја страницата Профил и лоцирајте ги секциите Статус на идентитет и статус на адреса.

Внимание: Ве молиме имајте предвид, треба да ги внесете сите лични информации и информации за адресата во секциите Статус на идентитет и статус на адреса пред да ги поставите документите.

За проверка на идентитетот прифаќаме скенирање/фото слика на пасош, локална лична карта (од двете страни), возачка дозвола (од двете страни). Кликнете или испуштете ги сликите во соодветните делови од вашиот профил.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Сликата на документот мора да биде обоена, отсечена (сите рабови на документот мора да бидат видливи) и со висока резолуција (сите информации мора да бидат јасно видливи).
Пример:
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Барањето за верификација ќе се креира откако ќе ги поставите сликите. Можете да го следите напредокот на вашата потврда во соодветниот билет за поддршка, каде специјалист ќе ви одговори.

Потврда на адресата

Процесот на верификација започнува откако ќе ги пополните информациите за идентитет и адреса во вашиот профил и ќе ги поставите потребните документи.

Отворете ја страницата Профил и лоцирајте ги секциите Статус на идентитет и статус на адреса.

Внимание: Ве молиме имајте предвид, треба да ги внесете сите лични информации и информации за адресата во секциите Статус на идентитет и статус на адреса пред да ги поставите документите.

Мора да се пополнат сите полиња (освен „адресната линија 2“ која е изборна). За проверка на адресата, прифаќаме документ за доказ за адреса издаден во хартија, издаден на име и адреса на сопственикот на сметката пред не повеќе од 3 месеци (сметка за комунални услуги, извод од банка, потврда за адреса). Кликнете или испуштете ги сликите во соодветните делови од вашиот профил.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Сликата на документот мора да биде во боја, со висока резолуција и неотсечена (сите рабови на документот се јасно видливи и неотсечени).

Пример:
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Барањето за верификација ќе се креира откако ќе ги поставите сликите. Можете да го следите напредокот на вашата потврда во соодветниот билет за поддршка, каде специјалист ќе ви одговори.


Проверка на банкарска картичка

Потврдата на картичката станува достапна по барање за повлекување со овој метод.

Откако ќе се креира барањето за повлекување, отворете ја страницата Профил и лоцирајте го делот „Потврда на кредитна/дебитна картичка“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
За верификација на банкарска картичка, треба да прикачите скенирани слики (фотографии) од предната и задната страна на вашата картичка во соодветните делови од вашиот профил (верификација на кредитна/дебитна картичка). На предната страна, ве молиме покријте ги сите цифри освен првата и последната 4 цифра. На задната страна на картичката, покријте ја шифрата CVV и проверете дали картичката е потпишана.

Пример:
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Ќе се креира барање за верификација откако ќе се започне процесот. Може да го искористите тоа барање за да го следите напредокот на потврдата или да го контактирате нашиот тим за поддршка за помош.

Како да направите депозит во џебна опција

За да направите депозит, отворете го делот „Финансии“ во левиот панел и изберете го менито „Депозит“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Изберете пригоден начин на плаќање и следете ги упатствата на екранот за да го завршите плаќањето. Ве молиме имајте предвид дека минималниот износ на депозит варира во зависност од избраниот метод, како и од вашиот регион. Некои начини на плаќање бараат целосна потврда на сметката.

Износот на вашиот депозит може соодветно да го зголеми нивото на вашиот профил. Кликнете на копчето „Сompare“ за да ги видите дополнителните функции на повисоко ниво на профил.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Внимание : Ве молиме имајте предвид дека од безбедносни причини повлекувањето е достапно само преку истите начини на плаќање кои претходно биле користени за депозити.


Депозит во џебна опција со Crypto

Со правење депозити во крипто, можете да бидете сигурни дека вашите трансакции се приватни: податоците не се испраќаат до трето лице. Не треба да ги откривате податоците за вашата банкарска сметка или кредитна картичка за да депонирате пари. Затоа можете да ги заштитите вашите лични податоци со депозити во криптовалути.

Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Изберете ја крипто валутата што сакате да ја депонирате.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Внесете ја сумата, изберете го подарокот за депозит и кликнете „Продолжи“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ги видите износот и адресата за депонирање на Pocket Option. Копирајте ги и залепете ги овие информации во платформата од која сакате да се повлечете.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Одете во Историја за да го проверите вашиот најнов депозит.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Внимание : ако вашиот депозит во криптовалута не се обработи веднаш, контактирајте ја службата за поддршка и обезбедете го хашот за ID на трансакцијата во текстуалната форма или прикачете URL-врска до вашиот трансфер во истражувачката блок.

Депозит во џебна опција со Visa/Mastercard

Џебната опција поддржува плаќања со Visa картичка или Mastercard.

Може да биде достапен во неколку валути во зависност од регионот. Сепак, салдото на вашата трговска сметка ќе се финансира во УСД (се применува конверзија на валута).

Внимание : За одредени земји и региони, методот на депозит Visa/Mastercard бара целосна потврда на сметката пред употреба. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница за да ја внесете вашата картичка.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Откако ќе заврши плаќањето, ќе бидат потребни неколку моменти да се појави на состојбата на вашата трговска сметка.

Депозит во џебна опција со е-плаќања

На страницата Финансии - Депозит, изберете е-паричник за да продолжите со плаќањето.

Следете ги упатствата на екранот за да го завршите плаќањето. Повеќето плаќања се обработуваат веднаш. Во спротивно, можеби ќе треба да го наведете ID на трансакцијата во барање за поддршка.

Внимание : За одредени земји и региони, методот на депозит на еПаричник бара целосна проверка на сметката. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница за да ја внесете адресата на е-пошта и лозинката на вашата сметка на Advcash и кликнете на копчето „НАЈГЛЕДИ СО ADV“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Откако ќе заврши плаќањето, ќе бидат потребни неколку моменти да се појави на состојбата на вашата трговска сметка.


Депозит во џебна опција со банкарски трансфер

Дознајте како можете да користите банкарски трансфери за да депонирате средства на вашата трговска сметка на Pocket Option.

На страницата Финансии - депозит, изберете жица за да продолжите со плаќањето.

Внесете ги бараните банкарски податоци и на следниот чекор ќе добиете фактура. Платете ја фактурата користејќи ја вашата банкарска сметка за да го комплетирате депозитот.

Внимание : За одредени земји и региони, методот на банкарски депозит бара целосна проверка на сметката. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Внимание : Може да поминат неколку работни дена за да го прими трансферот од нашата банка. Откако ќе се примат средствата, состојбата на вашата сметка ќе се ажурира.

Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница. Внесете ја вашата сметка за да се најавите во вашата банка.

Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Како да тргувате со дигитални опции на џебна опција


Поставување налог за тргување на Pocket Option

Панелот за тргување ви овозможува да ги приспособите поставките како што се времето за купување и износот на трговијата. Тоа е местото каде што поставувате трговија обидувајќи се да предвидите дали цената ќе се зголеми (зеленото копче) или надолу (црвеното копче).

Изберете средства
Можете да изберете меѓу стотина средства достапни на платформата, како што се валутни парови, криптовалути, стоки и акции.

Избор на средство по категорија
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Или користете инстантно пребарување за да го пронајдете потребното средство: едноставно почнете да го пишувате името на средството
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
. Често користените средства може да се означат со ѕвезди и ќе се појават во лентата за брз пристап на горниот дел од екранот.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Процентот до средството ја одредува неговата профитабилност. Колку е поголем процентот – толку е поголем вашиот профит во случај на успех.

Пример. Ако тргувањето од 10 долари со профитабилност од 80% се затвори со позитивен исход, 18 долари ќе се кредитираат на вашето салдо. 10 долари се вашата инвестиција, а 8 долари се профит.


Поставување на времето за купување на дигитално тргување
За да го изберете времето за купување додека сте во дигитално тргување, кликнете на менито „Време за купување“ (како во примерот) на панелот за тргување и изберете ја претпочитаната опција.

Ве молиме имајте предвид дека времето на истекување на тргувањето во дигитално тргување е времето за купување + 30 секунди. Секогаш можете да видите кога вашата трговија ќе се затвори на табелата - тоа е вертикална линија „Време до истекот“ со тајмер.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Поставување на времето за купување брзо тргување
За да го изберете времето за купување додека сте во дигитално тргување, кликнете на менито „Време на истекување“ (како во примерот) на панелот за тргување и поставете го потребното време.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Промена на износот на тргувањето
Можете да го промените износот на тргувањето со кликнување на „-“ и „+“ во делот „Трговски износ“ на панелот за тргување.

Можете исто така да кликнете на тековната сума што ќе ви овозможи рачно да ја внесете потребната сума или да ја множите/поделите.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Поставки за штрајк
Цената на штрајк ви овозможува да поставите тргување по цена што е повисока или пониска од моменталната пазарна цена со соодветната промена во процентот на исплата. Оваа опција може да се овозможи на панелот за тргување пред да направите трговија.

Ризикот и потенцијалните стапки на исплата зависат од тоа колку е разликата помеѓу пазарната цена и штрајкуваната цена. На овој начин, вие не само што го предвидувате движењето на цената, туку и го означувате нивото на цената што треба да се достигне.

За да ја овозможите или оневозможите штрајкувачката цена, користете го соодветниот прекинувач во долниот панел за тргување над пазарната цена.

Внимание : Кога е овозможена штрајкувачката цена, вашите налози за тргување ќе бидат поставени над или под моменталниот пазар поради природата на оваа функција. Ве молиме да не се мешате со редовните трговски налози кои секогаш се ставаат по пазарни цени.

Внимание : Цените за штрајк се достапни само за дигитално тргување.

Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Анализирајте го движењето на цената на графиконот и направете ја вашата прогноза
Изберете ги опциите нагоре (зелено) или надолу (црвено) во зависност од вашата прогноза. Ако очекувате цената да се зголеми, притиснете „Горе“ и ако мислите дека цената ќе се намали, притиснете „Надолу“
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Резултати од нарачката за тргување
Откако ќе се затвори налогот на трговецот (време до истекот), резултатот е соодветно означен како точни или неточни.

Во случај на точна прогноза,
добивате добивка - вкупната исплата што ја содржи првично инвестираната сума, како и трговската добивка која зависи од утврдените параметри на средството во моментот на поставување на нарачката.

Во случај на правилна прогноза
Првично инвестираниот износ во моментот на поставување на нарачката останува задржан од салдото на трговската сметка.


Откажување отворена трговија
За да откажете тргување пред неговото истекување, одете во делот „Trades“ во десниот панел на интерфејсот за тргување. Таму можете да ги видите сите занаети кои моментално се во тек и треба да кликнете на копчето „Затвори“ до одредена трговија.

Внимание: Трговијата може да се откаже само во првите неколку секунди откако ќе се постави трговската нарачка.

Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Поставување експресна трговија на Pocket Option

Експресната трговија е композитна прогноза заснована на неколку настани во неколку трговски средства. Добиената експресна трговија дава исплата од повеќе од 100%! Кога ќе го активирате режимот за експресно тргување, секое кликнување на зеленото или црвеното копче ќе ја додаде вашата прогноза во експресната трговија. Исплатите на сите прогнози во рамките на експресната трговија се мултиплицираат, со што се овозможува да се добие многу поголем профит во споредба со користењето на една брза или дигитална трговија.

За да пристапите до Експрес тргување, лоцирајте го копчето „Експрес“ на десниот панел на интерфејсот за тргување.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Изберете тип на средство со кликнување на соодветното јазиче (1) и потоа направете најмалку две прогнози за различни средства (2) за да поставите експресна трговија.


Преглед на отворените експресни нарачки
За да ги видите активните експресни нарачки, кликнете на копчето „Експрес“ на десниот панел на интерфејсот за тргување и изберете го табот „Отворено“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Преглед на затворени експресни нарачки
За да ги видите вашите затворени експресни нарачки, кликнете на копчето „Експрес“ на десниот панел на интерфејсот за тргување и изберете го табот „Затворено“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Следење на вашите занаети на Pocket Option

Активните трговски сесии може да се гледаат без напуштање на интерфејсот за тргување и без префрлање на друга страница. Во десното мени, пронајдете го копчето „Trades“ и кликнете за да се прикаже скокачко мени со информации за трансакциите за тековната сесија.

Приказ на отворени занаети
За да ги видите отворените занаети, одете во делот „Трговија“ во десниот панел на интерфејсот за тргување. Таму ќе бидат прикажани сите занаети кои моментално се во тек.

Приказ на затворени тргувања
Затворените тргувања за трговската сесија може да се најдат во делот „Трговија“ (десниот панел на интерфејсот за тргување).
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
За да ја видите историјата на тргување во живо, кликнете на копчето „Повеќе“ во овој дел и ќе бидете пренасочени во вашата историја на тргување.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Тргувања што чекаат на Pocket Option

Тргувањето во очекување е карактеристика што ви овозможува да поставувате занаети во одредено време во иднина или кога цената на средството ќе достигне одредено ниво. Со други зборови, вашата трговија ќе биде поставена откако ќе се исполнат наведените параметри. Можете исто така да затворите нерешена трговија пред да се пласира без никаква загуба.

Поставување налог за тргување „By the time“
За да поставите налог во фаза на чекање што се извршува „By the time“ (во одредено време), треба:
 • Изберете средство.
 • Кликнете на часовникот и поставете го датумот и времето кога сакате да се изврши трговијата.
 • Поставете го минималниот процент на исплата (Имајте предвид дека ако вистинскиот процент на исплата е помал од оној што сте го поставиле, нарачката нема да се отвори).
 • Изберете временска рамка.
 • Внесете го трговскиот износ.
 • Откако ќе ги поставите сите параметри, изберете дали сакате да поставите опција за ставање или повик.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Ќе се создаде тргување што чека и можете да го следите во табулаторот „Тековно“.

Ве молиме имајте предвид дека треба да имате доволно салдо во моментот на извршување на налогот за тргување што чека, инаку нема да биде поставено. Ако сакате да откажете тргување што чека, кликнете на „X“ десно.


Поставување налог за тргување „По цена на средството“
За да поставите нерешена трговија што се извршува „По цена на средството“, треба:
 • Изберете средство.
 • Поставете ја потребната отворена цена и процентот на исплата. Ако вистинскиот процент на исплата е помал од оној што сте го поставиле, облогот што чека нема да се стави.
 • Изберете ја временската рамка и износот на трговијата.
 • Изберете дали сакате да поставите опција за ставање или повик.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Ќе се создаде тргување што чека и можете да го следите во табулаторот „Тековно“.

Ве молиме имајте предвид дека треба да имате доволно салдо во моментот на извршување на налогот за тргување што чека, инаку нема да биде поставено. Ако сакате да откажете тргување што чека, кликнете на „X“ десно.

Внимание: Тргувањето во фаза на чекање, извршено „По цена на средството“ се отвора со следниот знак откако ќе се достигне одреденото ниво на цена.


Откажување на нерешена трговска нарачка
Ако сакате да откажете нерешена трговија, кликнете на копчето „X“ на табулаторот за тековни налози што чекаат.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Како да повлечете пари од џебната опција

Одете до страницата „Финансии“ - „Повлекување“.

Внесете го износот за повлекување, изберете достапен начин на плаќање и следете ги упатствата на екранот за да го завршите вашето барање. Имајте предвид дека минималниот износ за повлекување може да варира во зависност од начинот на повлекување.

Наведете ги ингеренциите на сметката на примачот во полето „Број на сметка“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.


Повлечете се од џебната опција со Crypto

Ние прифаќаме повлекувања во криптовалути за да го направиме вашето трговско патување поефикасно. Од таа причина, дозволете ни да ви објасниме како можете да го направите тоа.

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција за криптовалута од полето „начин на плаќање“ за да продолжите со плаќањето и следете ги упатствата на екранот.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетнициИзберете начин на плаќање, внесете ја сумата и адресата на Биткоин што сакате да ги повлечете.

Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници


Повлечете се од џебната опција со Visa/Mastercard

Неопходно е да научите како да се повлечете од Pocket Option, прочитајте понатаму за да дознаете повеќе информации за ова прашање.

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција Visa/Mastercard од полето „Начин на плаќање“ за да продолжите со вашето барање и следете ги упатствата на екранот.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Ве молиме имајте предвид : во одредени региони, потребна е потврда на банкарска картичка пред да се користи овој начин на повлекување. Погледнете го како да се потврди потврдата на банкарска картичка.

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.


Изберете картичка, внесете ја сумата и креирајте барање за повлекување. Имајте предвид дека во одредени случаи може да бидат потребни до 3-7 работни дена за банката да го обработи плаќањето со картичка.

Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.

Повлечете се од џебната опција со е-плаќања

Трансакционирајте лесно со вашите трговски сметки користејќи е-плаќања, глобална услуга за дигитален паричник што ви овозможува веднаш да повлекувате без оглед на локацијата.

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција eWallet од полето „Начин на плаќање“ за да продолжите со вашето барање и следете ги упатствата на екранот.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Изберете начин на плаќање, внесете го износот и креирајте барање за повлекување.

Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.


Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.

Повлечете се од џебната опција со банкарски трансфер

Поволно повлечете средства од вашите сметки за тргување со Pocket Option на вашата банкарска сметка со банкарски трансфери.

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција за банкарски трансфер од полето „начин на плаќање“ за да продолжите со вашето барање и следете ги упатствата на екранот. Ве молиме контактирајте ја вашата локална банкарска канцеларија за детали за банката.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Изберете начин на плаќање, внесете го износот и поставете го вашето барање за повлекување.

Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.

Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Депозит


Валута за обработка на депозитите, време и применливи надоместоци

Трговската сметка на нашата платформа моментално е достапна само во УСД. Сепак, можете да ја надополнувате вашата сметка во која било валута, во зависност од начинот на плаќање. Средствата ќе се конвертираат автоматски. Ние не наплаќаме никакви такси за депозит или конверзија на валута. Сепак, системот за плаќање што го користите може да примени одредени такси.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Примена на промотивен код за бонус за депозит

За да примените промотивен код и да добиете бонус за депозит, треба да го залепите во полето за промотивен код на страницата за депозит.

Условите за бонусот за депозит ќе се појават на екранот.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Завршете ја вашата уплата и бонусот за депозит ќе биде додаден на износот на депозитот.


Избор на ковчег со трговски предности

Во зависност од износот на депозитот, можете да изберете ковчег што ќе ви даде случаен асортиман на предности за тргување.

Прво изберете начин на плаќање и на следната страница ќе имате избор на достапни опции за ковчези.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Доколку депонираниот износ е поголем или еднаков на наведеното во барањата за ковчег, ќе добиете подарок автоматски. Состојбите на градите може да се видат со избирање на градите.


Решавање проблеми со депозит

Ако вашиот депозит не е обработен веднаш, одете до соодветниот дел од нашата служба за поддршка, поднесете ново барање за поддршка и наведете ги потребните информации во формуларот.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Ќе ја испитаме вашата уплата и ќе ја завршиме што е можно поскоро.


Тргување


Разлики помеѓу дигитално и брзо тргување

Дигиталното тргување е конвенционален тип на трговска нарачка. Трговецот посочува една од фиксните временски рамки за „време до купување“ (M1, M5, M30, H1, итн.) и става тргување во оваа временска рамка. На графиконот има половина минута „коридор“ кој се состои од две вертикални линии - „време до купување“ (во зависност од наведената временска рамка) и „време до истекот“ („време до купување“ + 30 секунди).

Така, дигиталното тргување секогаш се спроведува со фиксно време на затворање на нарачката, што е точно на почетокот на секоја минута.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Брзото тргување, од друга страна, овозможува да се постави точно време на истекување и ви овозможува да користите кратки временски рамки, почнувајќи од 30 секунди пред истекот.

Кога ставате налог за тргување во режим на брзо тргување, ќе видите само една вертикална линија на графиконот - „време на истекување“ на налогот за тргување, што директно зависи од наведената временска рамка во панелот за тргување. Со други зборови, тоа е поедноставен и побрз режим на тргување.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување

Секогаш можете да се префрлате помеѓу овие видови тргување со кликнување на копчето „Тргување“ на левиот контролен панел или со кликнување на знамето или симболот на часовникот под менито за временска рамка на таблата за тргување.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување со кликнување на копчето „Тргување“
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување со кликнување на знамето


Копирање на занаети на други корисници од табелата

Кога се прикажуваат занаети на други корисници, можете да ги копирате директно од графиконот во рок од 10 секунди откако ќе се појават. Трговијата ќе се копира во истиот износ под услов да имате доволно средства на состојбата на вашата трговска сметка.

Кликнете на најновата трговија за која сте заинтересирани и копирајте ја од табелата.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Повлекување


Валута за обработка на повлекување, време и применливи такси

Трговските сметки на нашата платформа моментално се достапни само во УСД. Сепак, можете да повлечете средства на вашата сметка во која било валута, во зависност од начинот на плаќање. Најверојатно средствата ќе се конвертираат во валутата на вашата сметка веднаш по примањето на уплатата. Ние не наплаќаме никакви трошоци за повлекување или конверзија на валута. Сепак, системот за плаќање што го користите може да примени одредени такси. Барањата за повлекување се обработуваат во рок од 1-3 работни дена. Меѓутоа, во некои случаи, времето за повлекување може да се зголеми до 14 работни дена и ќе бидете известени за тоа на пултот за поддршка.


Откажување на барање за повлекување

Може да го откажете барањето за повлекување пред статусот да се смени во „Заврши“. За да го направите тоа, отворете ја страницата Финансиска историја и префрлете се на приказот „Повлекувања“.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Најдете го повлекувањето што чека и кликнете на копчето Откажи за да го отфрлите барањето за повлекување и да ги вратите средствата на вашето салдо.


Промена на деталите на сметката за плаќање

Имајте предвид дека можете да повлечете средства преку методите што претходно сте ги користеле за депонирање на вашата трговска сметка. Ако има ситуација кога повеќе не можете да добивате средства на претходно користените детали за сметката за плаќање, слободно контактирајте го пултот за поддршка за да ги одобрите новите акредитиви за повлекување.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Решавање проблеми со повлекување

Ако сте направиле грешка или сте внеле неточни информации, можете да го откажете барањето за повлекување и да поставите ново потоа. Видете го делот Откажување барање за повлекување.

Во согласност со политиките за AML и KYC, повлекувањата се достапни само за целосно проверени клиенти. Ако вашето повлекување е откажано од менаџер, ќе има ново барање за поддршка каде што ќе можете да ја најдете причината за откажувањето.

Во одредени ситуации кога плаќањето не може да се испрати до избраната исплата, специјалист за финансии ќе побара алтернативен начин за повлекување преку пултот за поддршка.

Ако не сте примиле исплата на наведената сметка во рок од неколку работни дена, контактирајте го пултот за поддршка за да го разјасните статусот на вашиот трансфер.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници

Додавање нова картичка за повлекување

По завршувањето на бараната верификација на картичката, можете да додадете нови картички на вашата сметка. За да додадете нова картичка, едноставно одете до Help - Support Service и креирајте ново барање за поддршка во соодветниот дел.
Како да започнете тргување со Pocket Option во 2021 година: Чекор-по-чекор водич за почетници
Thank you for rating.