Критични трговски грешки што можат да ја разнесат вашата сметка на Pocket Option

Критични трговски грешки што можат да ја разнесат вашата сметка на Pocket Option

Да се ​​тргува значи да се ризикува. Понекогаш може да изгубите сè. И ако ви се случило, не сте сами. Но, само неколку ги споделуваат своите приказни затоа што се плашат да не се посрамотат во јавноста.

Еден трговец сепак ми испрати е-пошта со неговата приказна за тоа како ја збришал својата сметка на Pocket Option. Еве што се случило.

Приказна за тоа како еден трговец си ја избриша сметката.

Имаше две слики од екранот прикачени на е-пошта. Изгледаше како да изгубил 4.000 долари за помалку од 12 часа. Тој влезе во 5 последователни замени од 1 минута и само еден победи.

Критични трговски грешки што можат да ја разнесат вашата сметка на Pocket Option

Природно се чувствувате лошо или тажно што некој изгубил толку пари за толку малку време. Ја споделив приказната со некои трговци и тие беа изненадени како тоа може да се случи?

Професионален трговец ќе ја заклучи причината едноставно со анализа на историјата на трансакциите. Но, има неколку катастрофални грешки за кои сакам да ве предупредам.

Критични грешки што може брзо да ја уништат вашата сметка на Pocket Option

Вложување голема сума пари на една трговија

Вложување голема сума пари на една трговија

Има моменти кога сте прилично сигурни што ќе се случи следно. Наречете го тоа шесто сетило, чувство на стомакот или среќа. Без разлика на името, вие им верувате на вашите чувства и одлучувате да вложите голем дел од состојбата на вашата сметка во следната трговија.

Таквото однесување е од огромен ризик. Ако тргувањето изгуби, вашиот неуспех е огромен.

Критични трговски грешки што можат да ја разнесат вашата сметка на Pocket Option
Поставување голем дел од вашата сметка на една трговија

И токму тоа го направи трговецот од е-пошта. Само во првата трговија, тој изгубил повеќе од една четвртина од својата почетна сума на пари.

Повторувањето на оваа грешка речиси сигурно ќе го потроши салдото на вашата сметка. Тоа за малку ќе му се случи на нашиот трговец. Во втората трговија вложил една третина од преостанатите пари. За негова среќа, трансакцијата заврши неутрално. Цената беше иста како и цената при неговиот влез, па доби 1000 долари назад.

Алчноста лежи на дното на инвестирањето толку многу пари во една трговија. Луѓето сакаат лесни пари, не сакаат да чекаат. Колку побрзо и поголемо, толку подобро. Треба да бидете внимателни и подготвени да не се препуштите на импулсите. Она што треба да го направите е да имате разумна стратегија за управување со капиталот. Огромното мнозинство на трговци нема да ризикуваат повеќе од 2% од нивниот почетен капитал во една трговија.

Верувањето во Светиот Грал на тргувањето постои

Некои трговци тргуваат користејќи совети. Ништо лошо во малата помош, но кога веруваат дека советите се нивниот свет грал, проблемите почнуваат. Честопати бакшишите се добри, но се даваат во погрешно време за да се заработи од нив. И така трговците ги бришат сметките.

Запомнете! Светиот грал на тргувањето не постои. Ќе го слушнете од мнозинството успешни трговци. Не постои магичен начин да се збогатите.

Успехот во тргувањето е за заштита на вашите пари и зголемување на бројот на профитабилни занаети.

Критични трговски грешки што можат да ја разнесат вашата сметка на Pocket Option
Во потрага по Светиот Грал

Она што ќе помогне да се постигне успех е користење на адаптирана стратегија за управување со пари, да се има контрола над вашите емоции и да се знае кога е вистинското време за влез, а каде не. Професионалците исто така доживуваат загуби. Не можете да ја предвидите насоката на пазарот со 100% сигурност. Но, со добра стратегија и придржување до принципот на заштита на состојбата на вашата сметка на прво место, загубите не се толку големи и лесно се враќаат.

Емоцијата која го попречува успехот е стравот. Стравот ги прави луѓето несигурни и несигурни дали нивните одлуки се правилни. Така, тие ги имаат потребните информации за да влезат во профитабилна трговија, но сè уште бараат магичен совет од гуру за тргување.

За жал, додека чекаа бакшиш, маркетот почна да се менува и тие влегоа предоцна. Таканаречениот гуру не изгубил ништо, но личноста која му верувала ги ризикувала своите пари. Затоа можеби е многу добра идеја да ја преземете одговорноста во свои раце. За да креирате сопствен план за тргување и потоа да го спроведете.

Тргување во спротивна насока на трендот

Друга фатална грешка што треба да се избегне е тргувањето против трендот. Трендот укажува на насоката на цената. Па што е поентата во тргувањето во спротивна насока? Дефинитивно може да ја избрише вашата сметка на Pocket Option.

Подолу, ќе најдете пример за трендот. Какви заклучоци може да се извлечат од него?

  • Трендот оди нагоре. Со надеж дека пазарот ќе се промени во одреден момент, трговецот би можел да се обиде да направи трансакција против тренд. Замислете ја ситуацијата подолу каде што дури и без цртање линија на тренд е очигледно дека пазарот оди надолу. Очигледно, на патот секогаш има корекции. Тие потези може да се читаат како знак за промена на трендот. Но, всушност, може да потрае некое време кога ќе се случи вистински пресврт. Како последица на тоа, борбата со тековниот тренд може да ви донесе низа изгубени занаети и да ја исцеди вашата трговска сметка.
Критични трговски грешки што можат да ја разнесат вашата сметка на Pocket Option
Тргување против трендот
  • Две идентични трансакции во ист опсег на цени. Овој вид на грешка е поттикнат од гнев. Поставивте трговија по одредена цена. Пазарот отиде во друга насока и вие изгубивте пари. Без разлика, имате чувство дека пазарот не е во право, а не вие, па треба да се докажете. Ја поставувате нарачката по истата цена и повторно губите. Пазарот не е загрижен за вашата емоционална состојба. На сите им нуди исти шанси за профит. Од вас зависи дали ќе го искористите тоа или не.
Критични трговски грешки што можат да ја разнесат вашата сметка на Pocket Option
Не ја множете вашата изложеност

Поставување прекратки временски рамки

Pocket Option нуди многу атрактивна карактеристика при тргување со финансиски деривати. Имате можност да изберете многу кратка временска рамка. И како резултат на тоа, можете да заработите добри пари за кратко време. Сепак, мора да ги контролирате вашите емоции. Кратките временски рамки значат дека имате шанса брзо да заработите. Од друга страна, можеби немате доволно време за рационално размислување пред да влезете во нова трговска позиција.

Не сакам да кажам дека тргувањето со позиции од 1 минута е лошо. Може дури и да ви донесе поголем принос од долга временска рамка. Но, ако немате доволно време за да размислите за вашите потези, на крајот може да изгубите.

Критични трговски грешки што можат да ја разнесат вашата сметка на Pocket Option

Повторете ја истата грешка неколку пати и ќе го потрошите салдото на вашата сметка. Вака му се случи на трговецот од мејлот. Тој изгубил 4.000 долари за време на пет последователни тргувања од 60 секунди.

Тоа е сè во оваа тема што сакав да ви кажам. Не се срамете од вашите грешки. Учете од нив. А можеби и другите нека учат од нив. Напишете ги вашите неуспешни приказни во делот за коментари подолу.

Пред да инвестирате вистински пари, вежбајте ги своите вештини на бесплатна демо сметка на Pocket Option.

Thank you for rating.