Pse tregtari humbet paratë e tij kur tregton me Pocket Option

Pse tregtari humbet paratë e tij kur tregton me Pocket Option

Pse njerëzit humbasin paratë e tyre kur tregtojnë opsione binare

Tregtarët fillestarë shpesh vënë në rrezik shuma të mëdha kur investojnë në opsione binare. Si rezultat, ata humbasin shpejt depozitat e tyre fillestare dhe zhgënjehen me tregtimin në internet.

Shumica e fillestarëve humbasin depozitat e tyre vetëm sepse nuk ndjekin rregullat bazë të menaxhimit të rrezikut ose menaxhimit të parave.

Ja një shembull:

Sam mësoi për opsionet binare në rrjet. Ai kujtoi se kishte dashur të provonte tregtimin në Forex për një kohë. Megjithatë, në rastin e opsioneve binare, gjithçka është shumë më e lehtë, dhe kështu ai vendosi të eksplorojë binarët.

Sam investoi shumë kohë për të gjetur një ndërmjetës që i përshtatej nevojave të tij, ai studioi strategjitë e njohura dhe më në fund bëri depozitën e tij të parë. Ai zgjodhi një ndërmjetës me një depozitë minimale prej $200 dhe një investim minimal prej $20. Kështu ai sapo depozitoi 200 dollarë dhe filloi të tregtonte, duke investuar 20 dollarë për tregti.

Pasi bëri 5 tregti bazuar në një nga strategjitë, Sam ishte dy herë në para dhe tre herë pa para. Gjendja e llogarisë së tij ra në 170 dollarë.

Në atë pikë, Sam mendoi se strategjia thjesht nuk funksionoi. Ai vendosi të provonte një strategji tjetër dhe vazhdoi tregtimin, duke investuar përsëri 20 dollarë për tregti. Pasi bëri 8 tregti me këtë strategji të re, ai ishte katër herë ITM dhe katër herë OTM. Gjendja e llogarisë së tij tani ka rënë në 150 dollarë.

Sam u hutua pak, por më pas zbuloi se dy tregtitë e tij të fundit ishin fitimprurëse, dhe kështu ai vendosi të rrisë shumën e tij të investimit, duke i kthyer paratë e tij. Ai bleu një opsion me 50 dollarë dhe humbi, bilanci i llogarisë së tij u ul në 100 dollarë.

Sam vazhdoi tregtimin pa u mbështetur në asnjë sistem, thjesht kaloni nga një strategji në tjetrën. Ai bëri gjashtë tregti të tjera, tre ITM dhe tre OTM. Gjendja e llogarisë së tij ra në 55 dollarë dhe humbja neto e tij ishte 145 dollarë. Ai u zhgënjye dhe u zemërua.

Tingëllon e njohur, apo jo? Le të shohim pse Sam gaboi:

Pasi depozitoi 200 dollarë, Sam investoi 20 dollarë dhe madje 50 dollarë në një tregti të vetme
  • Duke bërë këtë, Sam as nuk mendoi për menaxhimin e rrezikut, pasi rreziku i tij për tregti ishte 10% deri në 30% të bilancit të llogarisë së tij. Edhe tregtarët më me përvojë nuk i kalojnë kurrë 2%; përndryshe, thjesht mund të hidhni në erë llogarinë tuaj. Më vonë, do të shpjegoj pse. Tani për tani, thjesht pranojeni atë si rregullin e artë të menaxhimit të parave.

Sam nuk iu përmbajt asnjë sistemi
  • Ai bëri 5 tregti bazuar në një strategji, pastaj kaloi në një tjetër dhe më pas, ndoshta, në një tjetër. Ky është një tjetër gabim serioz. Për të vendosur nëse një strategji funksionon për ju apo jo, ju duhet të bëni 50 ose, më mirë, 100 tregti. Pastaj ju duhet të analizoni rezultatin dhe të arrini në përfundimin nëse i përshtatet qëllimeve tuaja.

Sam u përpoq të rifitonte paratë e tij duke rritur shumën e investimit, e cila tashmë ishte e lartë
  • Pasi kishte bërë disa tregti fitimprurëse radhazi, të cilat e tërhoqën atë të çmendur dhe ai e rriti investimin në 50 dollarë. Kjo është një mënyrë e sigurt për të hedhur në erë llogarinë e tyre. Mbajeni veten mirë në dorë dhe mos i shkelni kurrë rregullat që vendosni.

Pse është e rëndësishme të mbash raportin e rrezikut për tregti në 2%

Pse tregtari humbet paratë e tij kur tregton me Pocket Option
Ndjekja e rregullave të menaxhimit të parave është thelbësore në tregtimin e opsioneve binare. Për shumicën e tregtarëve fillestarë, raporti i rrezikut 2% për tregti është ideal dhe duhet mbajtur gjithmonë.

Me çdo strategji tregtare, ju duhet të kuptoni se ajo me të vërtetë funksionon dhe sjell fitime vetëm kur i jepni një lëvizje dhe bëni të paktën 50 ose, më mirë, 100 tregti. Para kësaj, çdo përfundim do të jetë i parakohshëm.

Çfarëdo strategjie që zgjidhni, prapë do të keni tregti fituese dhe humbëse. Nuk mund të bëni asgjë për këtë. Ajo që me të vërtetë ka rëndësi është që ju duhet të fitoni më shpesh sesa të humbni. Për të marrë 75% kthim nga investimi juaj, strategjia juaj duhet të garantojë të paktën 65% normë fitimi. Me fjalë të tjera, ju duhet të bëni 65 ose më shumë tregti fituese nga 100. Përndryshe, bilanci i llogarisë suaj nuk do të rritet dhe nuk do të keni fitime.

Tregjet financiare janë shumë të paqëndrueshme dhe shpesh të paparashikueshme. Ndonjëherë, strategjia juaj mund t'ju dështojë dhe mund të keni një seri humbjesh. Nëse jeni duke luajtur shumë, si investimi i 20 dollarëve me një bilanc llogarie prej 200 dollarësh, do të humbni 10% të të gjithë kapitalit tuaj në çdo tregti të vetme. Nëse keni disa vija si kjo, së shpejti do ta gjeni veten në nevojë për të plotësuar llogarinë tuaj.

Ju duhet të mbani rrezikun tuaj në minimum në mënyrë që të mbijetoni breza të tillë humbjesh dhe të ruani ekuilibrin tuaj.

Tregtarët me përvojë rekomandojnë ruajtjen e raportit të rrezikut për tregti në rreth 2%. Kjo do të thotë që ju nuk po rrezikoni më shumë se 2 për qind të fondeve të mbetura në llogarinë tuaj në një tregti të vetme.

Para se të filloni tregtimin, llogaritni shumën e depozitës tuaj bazuar në investimin minimal të kërkuar nga një ndërmjetës i caktuar. Nëse investimi minimal i ndërmjetësit është 5 dollarë, depozita juaj duhet të jetë 5*50$=250$. Në këtë mënyrë, ju do të rrezikoni 2% të bilancit të llogarisë tuaj kur investoni 5 dollarë në çdo tregti dhe do të jeni në gjendje të investoni të paktën 50 herë, ndërsa testoni strategjinë tuaj. Kjo metodë është e zgjuar dhe relativisht e sigurt.


Si të rritni fitimet pa ekspozim më të madh ndaj rrezikut

Pse tregtari humbet paratë e tij kur tregton me Pocket Option
Ju mund të përdorni disa rregulla dhe teknika të thjeshta për të mbajtur jo vetëm raportin e rrezikut për tregti, por edhe për të rritur fitimet tuaja. Në këtë seksion, ne do të shpjegojmë se si të përfitoni sa më shumë nga aktiviteti juaj tregtar duke e mbajtur rrezikun brenda kufijve të arsyeshëm.

Mbajtja e raportit të rrezikut për tregti do të thotë që nuk mund të investoni më shumë se 2% të bilancit të llogarisë suaj. Si mund ta rrisni fitimin tuaj atëherë nëse nuk mund të rrisni shumën e investimit tuaj? Përgjigja është e thjeshtë: thjesht rillogaritni shumën tuaj të investimit, duke përfshirë edhe kur bilanci juaj po rritet.

Le të supozojmë se keni 200 dollarë në llogarinë tuaj dhe filloni të investoni 2% të bilancit tuaj, pra 4 dollarë. Tani, supozoni se keni arritur të rrisni bilancin tuaj në 250 dollarë. Sipas raportit të rrezikut 2% për tregti, ju mund të investoni 5 dollarë për tregti, duke rritur kështu potencialin tuaj të fitimit.

Megjithatë, mund të ndodhë edhe skenari i kundërt. Le të supozojmë se llogaria juaj bie në 150 dollarë. Tani nuk duhet të investoni më shumë se 3 dollarë (2% e 150 dollarëve).

Është një detyrë mjaft e mërzitshme për të llogaritur vazhdimisht shumën tuaj të investimit, veçanërisht kur jeni në tregti të shpejtë (me opsione afatshkurtra), pasi kjo kërkon kohë.

Kjo është arsyeja pse ne kemi krijuar mjete speciale që rregullojnë automatikisht shumën e rekomanduar të investimit dhe ju lejojnë jo vetëm të ndiqni rregullin e artë të menaxhimit të rrezikut, por gjithashtu të mos humbisni kurrë shansin tuaj për të marrë më shumë fitime.

Thank you for rating.